Veste proastă pentru români cu câteva zile înaintea începerii sezonului estival
„Am cerut și am făcut demersuri pentru activitatea de salvamar din județul Constanța. Deocamdată nu am primit niciun răspuns pozitiv. Am primit un răspuns prin care ni se spune că trebuie să asigurăm din fonduri proprii, neavând bani…asta e situația”, a declarat Cristinel Dragomir, luni, la finalul ședinței Consiliului Județean Constanței.
El a precizat că, în anii trecuți, pentru activitatea salvamarilor pe întreg litoralul a fost necesară suma de patru milioane de lei pe an.
În acest context, Cristinel Dragomir a afirmat că nu știe cum s-ar putea rezolva această situație și nici dacă în această vară vor mai fi sau nu salvamari pe litoral.
Pe de altă parte, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a spus că, tot din cauza lipsei fondurilor, sunt șanse reduse ca Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia să fie reluat.
„Având în vedere situația financiară a Consiliului Județean astăzi șansele sunt zero. Dacă există un sprijin din altă parte, al Guvernului sau dacă găsim resursa se poate ține festivalul”, a explicat Cristinel Dragomir.
Ultima ediție a festivalului de la Mamaia a avut loc în 2012. În 2013, evenimentul nu a avut loc pentru că nu a existat finanțare.
Ședința Consiliului Județean Constanța de luni a fost condusă de către Cristinel Dragomir, vicepreședintele instituției, care a preluat toate atribuțiile președintelui Nicușor Constantinescu, plecat la tratament în SUA.
„În momentul în care președintele a plecat, acum o lună și ceva, mi-a lăsat o dispoziție prin care am preluat toate prerogativele legate de ce înseamnă funcționarea Consiliului Județean și implicit de a prezida ședințele Consiliului Județean”, a spus Dragomir.
El a precizat că va avea aceste prerogative până la revenirea lui Nicușor Constantinescu. „Bănuiesc că până se întoarce președintele. Nu știu când se întoarce. S-a operat și acum se simte ca după operație. Sper să vină cât mai repede”,a mai afirmat Cristinel Dragomir.
Serviciul de salvamar este asigurat între 1 iunie și 15 septembrie. În anii trecuți, plata salvamarilor era făcută din fonduri guvernamentale. Chiar și așa însă banii erau alocați cu întârziere, iar salvamarii au amenințat aproape în fiecare vară că intră în grevă dacă nu primesc sumele cuvenite. De regulă, situația lor se rezolva cam după jumătatea sezonului estival.