Vicepremierul Dragnea: „Iovan, Dumnezeu să-l ierte, a anunțat de mai multe ori că este un risc permanent cu acest avion”. TOATĂ LUMEA AȘTEAPTĂ „UN RAPORT”

Publicat: 21 01. 2014, 12:10
Actualizat: 23 03. 2019, 09:02

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marți că pilotul Adrian Iovan ar fi anunțat de mai multe ori că „există un risc permanent” cu avionul implicat în accidentul în care experimentatul pilot și o asistentă medicală și-au piedut viața luni seara, iar alte cinci persoane sunt rănite.

Cum de nu s-a putut asigura care să aibă riscuri foarte mici, de ce un avion atât de vechi? Am înțeles că pilotul Iovan a anunțat în mai multe rânduri că există un risc cu acest avion., de asemenea o anchetă care să stabilească dacă s-ar fi putut „, a declarat Liviu Dragnea. 

Vicepremierul a precizat că, la solicitarea premierului Victor Ponta și a sa, a fost declanșată o anchetă foarte serioasă a modului în care autoritățile au intervenit în cazul accidentului aviatic.

„Este o anchetă pe care o așteptăm și eu și premierul, cel puțin la prima vedere se pare că a durat foarte mult. Se va face o anchetă foarte serioasă. Cel puțin, la prima vedere, ni se pare că a durat foarte mult până s-a ajuns Poate dacă s-ar fi ajuns mai devreme, acei oameni ar fi fost în viață”, a spus Dragnea. 

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, marți dimineață, pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi prezinte o informare, până la ședința de miercuri a Guvernului, despre modul în care a acționat fiecare instituție în parte în cazul operațiunilor de luni, după producerea accidentului aviatic din județul Cluj

Toate aceste informații vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, în cursul ședinței de guvern de miercuri, să fie analizată activitatea fiecărei instituții implicate și să fie luate măsurile care se impun, precizează Guvernul.

Pilotul Adrian Iovan și o studentă și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuși să sune la 112, la ora 16:16, anunțând incidentul.