Vicepremierul Gabriel Oprea și șefii Poliției și serviciului secret al Armatei s-au întâlnit cu însărcinatul cu afaceri al SUA la Guvern

Publicat: 04 02. 2015, 18:37

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a întâlnit miercuri la sediul Guvernului cu însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson.

La întâlnire au mai participat secretarul de stat al MAI generalul Ilie Botoș, șeful Poliției Române, Petre Tobă, șeful Poliției de Frontieră, Ion Buda, director general al Direcției Generale de Informații a Apărării, general Marian Hăpău, consilier de stat în Cancelaria Primului ministru, general Ștefan Dănilă.

Conform unui comunicat de presă al MAI, la întâlnire s-a discutat despre sprijinul acordat de SUA forțelor Jandarmeriei Române în Afganistan, în perioada 2011-2014, în cadrul operației Forței Internaționale de Securitate și Asistență.

Oprea i-a prezentat lui Thompson activitățile desfășurate anul trecut de către MAI, pentru asigurarea condițiilor de siguranță a transportului echipamentelor pentru scutul antirachetă de la Deveselu, mai arată MAI.