Victor Ponta a spus că în România sunt 4-5.000 de revoluționari care au luptat în decembrie ’89 și care și-au riscat viața, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul a precizat însă că sunt și „impostori revoluționari făcuți de echipa Dumitru Costin – Mihăieș” iar aceștia nu vor fi niciodată plătiți.
„Există o categorie de oameni care chiar au participat la Revoluție, circa 4-5.000 de oameni, și o categorie de impostori făcuți revoluționari de echipa Dumitru Costin – Mihăieș. Bani pentru impostori nu o să dăm niciodată, pentru adevărații revoluționari, victime, urmași, răniți, pentru cei cu merite deosebite vom plăti, avem alocați bani. I-am dat dreptate lui Boc în trecut când eu eram șeful Opoziției când a spus că nu plătește, știa că s-au dat certificate false de către Costin, era secretarul lui de stat când l-a arestat DNA, eu eram șeful opoziției, i-am dat dreptate atunci, pentru revoluționari trebuie dați bani, pentru impostori nu. După ce am fost criticat că dau banii la revoluționari, acum sunt criticat că nu dau, orice-aș face sunt criticat. Eu îi apreciez foarte mult pe revoluționari și merită recompensați, cei treziți revoluționari în 2010 și 2011 nu, le dădea certificate un domn, era prieten cu doamna Udrea, cu Costin, care e acum la pușcărie”, a declarat, la Buzău, Victor Ponta.
Aproximativ 200 de revoluționari s-au adunat, luni, la Guvern pentru a protesta față de neacordarea tuturor indemnizațiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoștinței față de luptătorii Revoluției și au anunțat că vor organiza zilnic manifestații pentru a cere Executivului respectarea acestei legi. Protestatarii au strigat „Jos Ponta”, „Jos Băsescu” și „Fără discriminare”, cu referire la faptul că, prin modificarea Legi 341/2004, nu mai primesc toți revoluționarii indemnizațiile acordate inițial. Ei au venit cu steaguri ale Revoluției, pe care au prins panglici negre de doliu.
După ora 14.00, o parte din manifestanți au blocat pentru scurt timp Bulevardul Aviatorilor, fiind îndepărtați de jandarmi, la care protestatarii au strigat „Mercenarii”.
Revoluționarul Dumitru Dincă a leșinat atunci, fiind transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Floreasca.
Jandarmeria Capitalei a solicitat Prefecturii București acordul pentru a interveni în vederea deblocării circulației, pe care l-a primit. Totodată, negociatori ai Jandarmeriei au discutat cu protestatarii înainte să intervină pentru deblocarea traficului, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.
O delegație a protestatarilor fost invitată la Guvern pentru a discuta cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ei și-au expus revendicările și au stabilit cu ministrul ca săptămâna viitoare să aibă o nouă întâlnire.
În prezent, sunt aproximativ 22.000-23.000 de deținători de certificate de revoluționar, dintre care aproximativ 16.000 de luptători remarcați prin fapte deosebite, aproximativ 2.200 de luptători răniți, circa 600-650 de luptători reținuți, 150-200 de răniți și reținuți, 2.000 de urmași ai eroilor martiri și alți 150-200 de participanți, aceștia din urmă având doar un titlu onorific și neprimind indemnizație, a mai precizat atunci Gheorghe Grosu.