Victor Ponta reiterează, în fața presei străine, că nu va demisiona

Publicat: 22 06. 2012, 19:12
Actualizat: 22 06. 2012, 19:12
Premierul Victor Ponta a reiterat în cursul unei conferințe organizate pentru presa străină că nu va demisiona, pe fondul acuzațiilor de plagiat, afirmând că "nu va ceda" într-o dispută pe care o consideră "de natură politică", relatează AFP.

Premierul Victor Ponta a reiterat în cursul unei conferințe organizate pentru presa străină că nu va demisiona, pe fondul acuzațiilor de plagiat, afirmând că „nu va ceda” într-o dispută pe care o consideră „de natură politică”, relatează AFP.

„Voi lupta pentru a demonstra” că nu sunt vinovat de plagiat, a declarat Ponta în cursul întâlnirii cu presa străină.

„Nu intenționez nicio secundă să cedez în ceea ce consider că este o dispută politică personală cu președintele Traian Băsescu”, adaugă Ponta, afirmând că este conștient de impactul negativ pe care acest scandal îl are în străinătate.

Ponta a dat asigurări că a respectat regulamentul Universității București de la acea vreme, „care nu prevedea obligația utilizării ghilimelelor” pentru pasajele aparținând altor autori.

„Sunt de acord să îmi recunosc greșelile, dacă vor fi, dar nu am avut nicio intenție de a plagia. Nu pot fi sancționat politic dacă am comis greșeli de redactare”, a spus Ponta.