Victor Ponta: SUA vor avea în continuare în România un partener în fața amenințărilor la adresa securității

Publicat: 14 06. 2015, 13:13

El arată, într-un mesaj în care salută aniversarea a 135 de ani de relații diplomatice cu Statele Unite ale Americii, că România și cetățenii săi au în Statele Unite și în națiunea americană „un aliat strategic, un partener de nădejde și un prieten adevărat”.

„Apreciem sprijinul consecvent și contribuția valoroasă a Statelor Unite ale Americii la transformarea ireversibilă, modernizarea și devenirea democratică a României ca partener strategic și membru respectat al Alianței Nord-Atlantice și al Uniunii Europene. Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite, ancorat în valorile, principiile și interesele comune inclusiv privind angajamentul pentru asigurarea securității naționale și aliate, reprezintă o dimensiune definitorie a politicii externe a României, care influențează benefic profilul său internațional”, afirmă Ponta.

El adaugă că România rămâne ferm angajată în consolidarea relației și alianței privilegiate cu SUA, privind acest parteneriat ca pe un semn al încrederii reciproce și ca pe o garanție pentru securitatea, dezvoltarea și prosperitatea viitoare a ambelor state.