Victorie în instanță pentru cel mai PERICULOS violator în serie din România. Ce a câștigat temutul Iulian Fentzel

Publicat: 04 10. 2024, 07:00

This browser does not support the video element.

Cel mai periculos violator în serie din țară a reușit o primă victorie în instanță, după ce, la începutul lui 2021, a primit 18 ani de detenție. De altfel, deținutul Iulian Fentzel este cunoscut drept un bun cunoscător al Codului penal, pe care l-a învățat în închisoare.

Provenit dintr-o familie de intelectuali, Iulian Fentzel nu a urmat calea fratelui său, ajuns comisar ANAF, ci s-a apucat de tâlhării încă de foarte tânăr. Ulterior, tâlharul, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Frențer, a devenit și violator în serie. Infracțiunile de natură sexuală i-au adus acestuia pedepse lungi. În închisoare, el al învățat Codul penal și a început să se reprezinte singur.

Pentru că nu era vizitat de familie, bărbatul a devenit un adevărat avocat al deținuților, în sensul că, în schimbul unor beneficii, le făcea solicitările către conducerea penitenciarului sau cererile de liberare condiționată.

În 2014, Iulian Fentzel a fost eliberat. Deși avea la activ două violuri, magistrații au considerat că a fost reeducat și este pregătit să revină în societate. La scurt timp, a plecat la Buzău, unde a comis un nou viol, în parcul Crâng.

Pentru că de această dată s-a nimerit ca victima să fie mama unui procuror DIICOT, Frențer a revenit la penitenciar ca un adevărat ”erou”. Condamnat la 12 ani, a fost eliberat în noiembrie 2018. Conștienți de pericolul pe care îl reprezintă, responsabilii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) i-au dat mai multe amânări, însă, până la urmă, legea nu le-a mai permis să-l țină în spatele gratiilor.

Două luni mai târziu, Iulian Fentzel a comis două violuri în aceeași noapte. Pe una dintre victime a și tâlhărit-o, după ce i-a luat din geantă 500 de euro. De această dată, violatorul în serie a fost condamnat la 18 ani de detenție.

Procesoman din închisoare

Veșnic nemulțumit de condițiile de detenție, condamnatul a deschis mai multe procese împotriva ANP, printre care a făcut și o cerere de liberare pe caz de boală, după ce a invocat o maladie incurabilă.

Iulian Fentzel a pierdut toate procesele, iar la un moment dat magistrații i-au dat o amendă penală în valoare de 3.000 de lei, după ce au considerat că acesta a abuzat de dreptul de a se adresa instanței și a intentat procese fără să aibă un motiv real.

Deținutul a atacat amenda la Judecătoria Galați, iar magistrații i-au dat câștig de cauză.

„Admite cererea formulată de petentul Fentzel Iulian. Dispune anularea amenzii judiciare în cuantum de 3.000 lei aplicată petentului Fentzel Iulian prin sentința penală nr. 1058/2024 din data de 19.07.2024 pronunțată de Judecătoria Galați în dosarul nr. 18406/233/2023. În baza art. 275 al. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, a decis instanța Judecătoriei Galați.


CITEȘTE ȘI:

Ce condiții a avut Paul de România în închisoarea din Malta. Era cunoscută drept „temnița morții”

Cum trăiește Gheorghe DINCĂ în pușcăria de maximă siguranță. „Monstrul din Caracal” poartă haine de firmă și ceas automatic

Vicleșugul genial prin care sora fostului ministru de Interne Carmen Dan a încasat 1,5 milioane de euro. VICTIMELE erau doctori și oameni de afaceri