Prima pagină » Știri » VIDEO Patru deținuți români, vedete pe TikTok. Prin ce metodă inedită fac rost de bani, într-o închisoare din Franța

VIDEO Patru deținuți români, vedete pe TikTok. Prin ce metodă inedită fac rost de bani, într-o închisoare din Franța

Patru deținuți români au găsit o metodă inedită de a face rost de bani într-un pernitenciar din Franța, unde sunt închiși pentru înșelăciuni. Aceștia postează constant videoclipuri pe Tik Tok în care le cer oamenilor să contribuie la bunăstarea lor, chiar dacă recunosc că nu o duc deloc rău în penitenciar.

Bărbații sunt închiși în penitenciarul Belfort, și spun că se descurcă și ei cum pot, făcând referire la faptul că au telefoane mobile și internet.

Mai mult, au devenit și vedete pe Tik Tok, având sute de urmăritori pe rețeaua de socializare, cărora le spun că au fost închiși pentru înșelăciuni.

Deși în penitenciarele din Franța, ca și în România de altfel, este interzisă deținerea telefoanelor mobile, interdicția nu pare să reprezinte o problemă pentru cei patru români.

În live-urile pe care le fac pe TikTok, aceștia cer să li se vireze bani, spunând că le este foame și nu au țigări.

Nu acceptă comentariile negative și sar imediat cu tot felul de injurii: ”O să ieșim noi de aici, că doar nu am omorât pe nimeni”, după care îi jignesc pe cei ce le urează să petreacă cât mai mulți ani în închisoare.

„Băi, mi-e foame, nu mai pot de foame”

 

Unul dintre deținuți, are porecla „Tagarici” și este din Focșani, se laudă că mai are două luni de stat, dar se plânge că nu are ce mânca.

„Ce femei, mă, ce femei? Dacă aveam femeie… păi ce? Băi, mi-e foame, nu mai pot de foame. Nici țigări nu mai am. Scrieți-mi pe privat și vă dau contul, mai dați și voi un ban acolo. Trimiteți, mă! Să merg mâine la magazin”, spune el.

Că își conștientizează faptele sau nu, cert este că atitudinea lor este una sfidătoare, chiar dacă sunt după gratii.

Nu se plâng de condiții, spun că gardienii se poartă ok, că sunt scoși afară, în curte, zilnic, au telefon fix în cameră, televizor, aragaz. Nu au voie cu telefoane mobile, dar… se descurcă și ei cum pot.

Acesta nu este însă un caz singular, penitenciarele din Franța fiind recunoscute ca permisive în ceea ce privește telefoanele mobile.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și