Videanu: Cazul Marius Marinescu se va discuta la momentul oportun

Publicat: 15 02. 2012, 10:02
Actualizat: 24 07. 2012, 01:29
Președintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, luni, că Biroul Permanent Național va discuta cazul senatorului Marius Marinescu „la momentul oportun", și că nu s-a primit încă raportul Comisiei de Etică și Litigii pe acest subiect.

Președintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, luni, că Biroul Permanent Național va discuta cazul senatorului Marius Marinescu „la momentul oportun”, și că nu s-a primit încă raportul Comisiei de Etică și Litigii pe acest subiect.

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat, în urmă cu o săptămână, că Biroul Permanent Național al PD a mandatat Comisia de etică și litigii a partidului să se pronunțe în cazul lui Marius Marinescu, pe baza probelor aflate la dosarul senatorului PD.

Potrivit liderului PD, Comisia de etică a democraților a fost sesizată în urma "faptelor care au fost în decursul timpului". Președintele democrat a evitat să își spună un punct de vedere asupra acestui caz, precizând că, în calitate de lider al partidului, este garantul respectării Statutului PD și va respecta verdictul Comisiei de etică și litigii.

Anterior, surse din PD declaraseră, pentru MEDIAFAX, că senatorul Marinescu ar putea fi sanționat pentru că, alături de senatorii PSD Ion Iliescu și Nicolae Văcăroiu, a inițiat un proiect de lege pentru ca terenul din Parcul Bordei, deținut de Costel Constanda, să fie declarat de utilitate publică. Marinescu a participat, de asemenea, la o serie de manifestări publice pentru salvarea Parcului Bordei alături de primarul PSD al sectorului 5, Marian Vanghelie.

De asemenea, Marinescu a încălcat o dispoziție internă a PD din perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, potrivit căreia democrații care participă la dezbateri televizate trebuie să aibă în prealabil acceptul conducerii partidului. (Mediafax)