VIDEO | Alexandra Paven, la podcast-ul lui Marius Tucă: „Nu cred că o să pot să trăiesc fără dependența de risc și de a face dintr-o idee ceva material”

Publicat: 03 11. 2022, 17:05

This browser does not support the video element.

Invitată la podcastul „Viața mea e un roman”, moderat de Marius Tucă, Alexandra Paven, ”creierul“ din spatele Créateur 5 d’Émotions (C5DE), a povestit care a fost momentul în care a decis să meargă pe un drum necunoscut și să își deschidă un magazin.

„Noi nu avem o teamă de eșec, ci ne e frică de ce o să zică lumea. De asemenea, există o teamă în ceea ce privește consumatorul român, care e atât de deștept încât anulează orice fel de produs care poate fi făcut la superlativ. Dacă e produs în România/de un român îl lăsăm puțin de o parte. Nu ai nicio șansă să mulțumești masele de oameni, iar singura șansă este să fii mulțumit de tine și de lucrul pe care îl faci.

Alexandra Paven a povestit cum a luat decizia de a-și deschide un magazin.

„Am fost la n job-uri. La un moment dat, mi-am dat seama că nu poți să supraviețuiești. Oricât ai vrea să te integrezi, nu ești făcut pentru asta. Mi-am dat seama că mă duc într-o direcție care nu mă va satisface. Am plecat într-o țară fără nicio legătură cu familia mea sau cu educația mea. A fost momentul în care mi-am dat seama cât de important e să călătorești și să îmbrățișezi noul. Din aceste călătorii mi-am dat seama că pot să aduc în țară toate lucrurile care îmi plac și am decis să îmi deschid un magazin. Îmi place să împărtășesc orice informație din procesul de a crea parfumuri/bijuterii”, a declarat aceasta.

Ea a mai adăugat că este foarte important să zâmbești, ”ca să putem să schimbăm încrâncenare asta cotidiană.”

„Nu cred că o să pot să trăiesc vreodată fără să risc și să fac dintr-o idee ceva material”

Am început să citesc și să ascult mulți oameni mai deștepți ca mine. Am învățat că e foarte important să încerci să îți vezi problemele, să-ți vezi reacțiile, ca să poți să crești. Ca să nu devină e frustrare, în fiecare întâlnire încerc să găsesc bucățica aia de unde putem începe. Nu cred că o să pot să trăiesc vreodată fără să risc și să fac dintr-o idee un material.Ideile ciudate ar putea deveni un produs, iar oamenii vor experimenta ceva nou.

Mi-am zis că trebuie să mă învăț ca, în cazul în care viață mă va pune în situația în car trebuie să o iau de la capăt, să nu am nicio urmă de regret pentru ce fac acum”, a mai declarat Alexandra Paven.