Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi, la conferinţa “Better Connected through Connecting Europe Facility” că vrea să transmită un mesaj foarte clar şi anume acela că România se angajează să continue investiţiile masive în infrastructură, iar principalul motor al modernizării economice a României, în anii următori, va fi reprezentat de finanţarea tuturor tipurilor de infrastructură.
”Sunt onorat să particip astăzi la deschiderea acestei conferinţe de anvergură internaţională, care se bucură de prezenţa unor înalţi oficiali europeni şi a reprezentanţilor celor mai importante companii din domeniu. Sunt aici ca să transmit un mesaj foarte clar: acela că România se angajează să continue INVESTIŢIILE MASIVE ÎN INFRASTRUCTURĂ. Îmi doresc să continuăm, cu aceeaşi forţă politică, investiţiile în infrastructura mare naţională şi conectarea la reţelele internaţionale”, a spus Marcel Ciolacu, citat de news.ro.
”Îmi doresc să menţinem ritmul şi să ridicăm, DIN NOU, ştacheta performanţei pentru domeniul infrastructurii! Actualul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi echipa sa au transformat anul 2022 într-unul de referinţă în istoria post- aderării la Uniunea Europeană. Anul trecut an au fost semnate contracte din fonduri europene de peste 10 miliarde de euro! Un record absolut! De aceea, astăzi vă transmit un mesaj de continuitate: principalul motor al modernizării economice a României, în anii următori, va fi reprezentat de finanţarea tuturor tipurilor de infrastructură!”, a spus preşedintele PSD. Ciolacu a arătat că ”anvergura euro-atlantică a României şi rolul strategic al statului nostru care poate fi întărit în Sud-Estul Europei”.
”Astfel, cele două proiecte strategice mari care urmează să asigure inter-conectivitatea între Marea Neagră- Marea Egee şi Marea Baltică, mă refer aici la Coridoarele Rail2Sea şi Via Carpatica, reprezintă rute vitale în viitor atât pentru economia românească, cât şi pentru componenta de apărare a Uniunii Europene şi a Alianţei Nord Atlantice (NATO). Tocmai de aceea azi ne interesează maximizarea finanţării proiectelor ce compun cele două Coridoare, care vor asigura interconexiunea feroviară şi rutieră, civilă şi militară între Sud-Estul, Centrul şi Nord-Estul Europei. Cu atât mai mult cu cât România are astăzi şansa să transforme Portul Constanţa într-un hub internaţional cu mare impact pentru pieţele din Asia, în actualul context geo-politic volatil din Estul Europei”, a spus el.
Marcel Ciolacu a menţionat că este conştient că secretul succesului pentru dezvoltarea infrastructurii din România este implicarea tuturor factorilor naţionali de decizie. ”Cheia reuşitei pentru proiectele naţionale situate pe aceste rute europene o reprezintă însă o mai bună şi strânsă colaborare cu statele partenere. În acest sens, cred că un pas important îl reprezintă semnarea de astăzi a unei Declaraţii comune de susţinere a celor două Coridoare. În încheiere pot afirma, fără să exagerez, că reuniunea de astăzi va deveni un nou reper în consolidarea coeziunii şi a importanţei Uniunii Europene în actualul context global. Iar România are oportunitatea să evolueze alături de partenerii săi europeni. De aceea, mă angajez să fiu un susţinător al acestor investiţii care vor aduce, în mod direct şi indirect, miliarde de euro economiilor naţionale şi regionale”, a spus Ciolacu.