Prima pagină » Știri » VIDEO – Elena Udrea, invitată într-o ediție specială Gândul LIVE. „Vasile Blaga – MRU poate fi un tandem de succes”

VIDEO – Elena Udrea, invitată într-o ediție specială Gândul LIVE. „Vasile Blaga – MRU poate fi un tandem de succes”

Elena Udrea a declarat că îl va vota pe Vasile Blaga la Congresul PDL, deoarece „partidul avea nevoie de el”. Ea a adăugat că un tandem între Vasile Blaga și Mihai Răzvan Ungureanu poate fi unul de succes. Potrivit Elenei Udrea noua echipă de conducere are misiunea de a obține 30% la alegerile parlamentare.

Fostul ministru al Dezvoltării a subliniat că USL se pregătește să-l suspende pe Traian Băsescu și că decizia depinde de capacitatea lui Victor Ponta de a i se opune lui Crin Antonescu și Dan Voiculescu.

Cele mai importante declarații:

Am fost și la Ministerul Dezvoltării, un minister care făcea foarte multe lucruri bune, nu mai știu ce face astăzi.

Rezultate de la alegerile locale nu sunt dezastruoase, am luat aproape 23%. A fost la limită, sigur că ne-am dorit mai mult, de aceea s-a ajuns la concluzia că trebuie schimbată conducerea partidului. Eu am optat pentru o conducere interimară până la alegerile parlamentare și apoi să facem Convenția.

Contează foarte mult dacă PDL își poate reveni până la alegerile parlamentare

În urma înțelegerii fiecare a acționat cum a crezut de cuviință, eu mi-am asumat rezultatul de la București și mi-am dat demisia din funcția de președinte, în timp ce șefii sectoarelor nu și-au asumat nimic. Sunt mulți dintre cei care au pierdut direct alegerile, unii la scoruri lamentabile nu și-au asumat rezultate și se gândesc să fie în noua conducere. La nivelul concluziilor, sunt convinsă că unii au tras concluziile corecte, alții nu.

A fost un vot de sancționare, un vot politic, de sancționare a PDL pentru o guvernare de austeritate pe care am avut-o în timpul lui Emil Boc. Era singura care se putea face când ne-am confruntat cu valul crizei economice.

Guvernul USL nu are nicio soluție, oamenii își vor da seama, că nu se măresc salariile, pensiile. Nu există altă variantă decât reducerea cheltuielilor bugetare, o guvernare cu costuri pentru populație, și va da din nou credit pentru PDL.

A fost un vot de sancțiune pentru PDL, nu un vot pentru USL.

A fost o guvernare responsabilă cea a PDL. PDL, știind că vin alegerile și este posibil să plătească pentru măsurile nepopulare, a ales să fie responsabil pentru ca România să reziste în fața crizei.

Unii din PDL și-au protejat imaginea și nu au explicat măsurile guvernului Boc. Se știu cei care au îndrăznit să explice oamenilor de ce trebuie reduse salariile, de ce trebuie redus numărul bugetarilor. Au fost doar unii miniștri. Mergeam în teritoriu, ieșeam la televizor să apărăm partidul și astfel imaginea celor care s-au expus a avut de suferit.

Președintele Traian Băsescu  în locul partidului și a Guvernului a anunțat nevoia de a lua aceste măsuri și a avut costuri de imagine.

Poate era mai simplu să iasă Emil Boc, pentru că un premier cu o imagine erodată îl schimbi. Președintele a avut cea mai mare credibilitate, în felul acesta s-a gândit că pot fi mai ușor explicat și înțelese acele măsuri.

Președintele este singurul care se luptă cu USL, se luptă și astăzi și cred că este treaba partidului să fie alături de președinte.

Despre partidele aflate la guvernare se spun că sunt corupte. Cel mai important argument pentru scorul pe care l-am luat cred că au fost măsurile economice luate de Guvern. Contează pentru posibilitatea de relansare a PDL să demonstreze că nu este un partid corupt.

Sunt situații în care justiția trebuie să își facă datoria. Mers trebuie până la capăt în cazul celor acuzați.

Am lăsat justiția în pace. Nu poți să ieși cu liderii în frunte să spui că în cazul în care se dovedește că un coleg care este vinovat să mergem să ne luăm de judecători cum a făcut domnul Corlățean.

Nu există nimic în activitatea mea de ministru care să justifice vreo acuzație de favorizare a cuiva, nu există nimeni în țara asta care să spună că a avut vreo înțelegere cu Elena Udrea de vreo favorizare, de vreo înțelegere ilegală.

Nu am niciun dosar, doar în emisiunile domnului Voiculescu.

Nu mi-a oferit nimeni șpagă niciodată. Știu multe lucruri din administrația publică pe care probabil nu le putem înlocui ușor. Eu cred că și lucrurile acestea, tentația de a încerca un lucru ilegal vine și în funcția de persoana respectivă. Niciodată, nimeni nu a încercat să-mi propună mie ca ministru orice lucru ilegal.

La un moment dat demolam în Costinești o construcție ilegală a unei persoane care se considera apropiată de partid, am primit telefoane de la toți colegii dacă mă pot face să nu văd. El nu m-a sunat deși ne cunoaștem.

Se practică telefoanele! Ce înseamnă un telefon: poate să susții pe cineva într-o funcție publică, să închizi ochii când trebuie să demolezi o construcție ilegală.

Colegii care m-au sunat pe mine nu mi-au cerut lucruri ilegale. Nimeni nu mi-a cerut ceva ilegal până acum. Sunt niște practici pe care le putem, în parte, opri.

NU ies din viața politică. În clasa politică, nimeni nu își asumă nimic. Eu am demisionat de la Cotroceni, de la PDL București, din funcția de ministru, din funcția de vicepreședinte. Am demisionat din funcția de vicepreședinte pentru că am considerat că făcând parte dintr-o echipă și având rezultatele acestea să mi le asum împreună cu toată echipa și să las loc alternativei: echipa lui Vasile Blaga care are mandatul de a ridica partidul până în noiembrie 2012. Și-au asumat acest lucru prin faptul că au dorit să se organizeze acest lucru, acum când scena politică este marcată de evenimente importante.

Când schimbi o conducere pentru lipsa de performanță, vii cu o echipă care poate face mai mult.

Și dacă va face și dacă nu va face, după fiecare alegerile parlamentare se convoacă Convenția Națională unde se stabilește conducerea PDL.

Sperăm că această echipă nu își rupe gâtul, ci salvează partidul.

Ținând cont de greșelile pe care le face USL, populația aștepta măriri de salarii, pensii, nu se întâmplă nimic. Dacă PDL ,cu noua conducere reușește să explice electoratului diferența între guvernarea Ponta și cea Boc este posibil ca PDL să obțină un scor spre 30%. Dar cu o opoziție reală nu cu lideri stau ascunși.

Succes va fi dacă această echipă va aduce acest partid la guvernare.

Poate fi un tandem de succes Blaga – MRU, există un electorat de centru care nu s-a simțit reprezentat de nicio formațiune politică, un electorat de dreapta dezamăgit de PNL care și-ar găsi un reprezentant într-o platformă de centru -dreapta cu un lider ca MR Ungureanu având alături un om cu o experiență bogată ca Vasile Blaga.

Sunt într-o etapă pe care mi-o asum cu satisfacția politicianului care crede că politica nu este doar pentru funcții, am demisionat cu plăcere pentru a o putea lua de la început. Vine dintr-un orgoliu al unui politician care o poate lua de la început.

Voi candida la alegerile parlamentare, în mod firesc în colegiul unde sunt deja deputat. M-am tot gândit, am avut o experiență pe București și mi-am dat seama că toată activitatea mea în teritoriu, unde am avut proiecte, oamenii să aibă o părere mai bună despre politicianul Elena Udrea.

Nu simt o ură când ies pe stradă din partea oamenilor. Întâlnești pe stradă oameni care îți redau fraze întregi pe care le aud la televizor. Nu mai este atmosfera care era acum câțiva ani, se bucurau să te vadă, este mai greu. Cine s-a expus a atras marea parte a nemulțumirilor cetățenilor.

Am încercat să definesc tăierea unei panglici – noi locuri de muncă. Am stat mult printre oameni.

Un politician de calibrul lui Traian Băsescu a împărțit electoratul în două: oameni care l-au iubit sau îl iubesc și cealaltă. Au patimă față de Traian Băsescu, nu cred că îl urăsc, dar îl învinovățesc pentru politica de austeritate a Guvernului.

Este de neînțeles că unii colegi încearcă să caute un vinovat în Traian Băsescu pentru că a anunțat măsurile de austeritate. Dacă PDL nu ar fi stat doar să se bucure de beneficiile guvernării, ci ar fi avut o comunicare directă cu cetățenii ar fi fost alta situația.

Dacă a fost bine când ai putut satisface o nevoie a comunității care te-a ales, trebuie să îți asumi și costurile guvernării.

A fost incorectă abordarea unor lideri ai PDL din teritoriu care au identificat vinovați în cei care au dus greul guvernării.

La Vulcan, telegondola care s-a oprit pentru că nu știau cum să o folosească, acea telegondolă, primarul a plecat cu tot cu telegondolă la PSD.

Telegondola de la Pietricica are un succes formidabil, a avut încasări importante.

Au fost voci cărora le-am răspuns prin discursul de la Colegiul Director, voci care au dorit să identifice un vinovat pentru scorul partidului, în persoana mea, a domnului Boc, a altora care nu s-au pronunțat din lipsă de curaj.

Le-am spus că m-am tot gândit ce ar putea să-mi reproșeze și că nu ar prea avea ce. Proiectele le-au folosit și lor. Nu am făcut licitații, dacă am fost criticată pentru oamenii puși în funcții, au fost oamenii recomandați.

Eu am o explicație pentru lucurile care s-au întâmplat, a fost o lovitură pentru noi că nu am reușit alianța de la București. A ținut politic, de trădarea unuia dintre cei mai importanți primari pe care UNPR îi avea, au fost erori de o parte și de alta.

Este nepermis din partea domnului Onțanu că a spus că se leapădă de Satana după ce a avut sprijinul Guvernului și al Ministerului Dezvoltării.

Dacă Satana este un guvern care ți-a sprijinit proiectele nefericite este exprimarea domnului primar.

Nu am vorbit cu domnul Băsescu când UNPR s-a retras.

Îmi este greu să vă spun când am vorbit ultima dată cu Traian Băsescu. NU mai știu când am vorbit, în timpul alegerilor am vorbit sigur.

Am demisionat pentru că organizația pe care o conduceam a avut un scor neașteptat de mic. Mi-am asumat că a pierdut Liviu Negoiță, că a pierdut Cristian Poteraș, Sulfina Barbu.

Vreau să confirm personal la alegerile parlamentare, vreau să o iau de la capăt.

Îl susțin pe Vasile Blaga la conducerea PDL, sper să își facă o echipă din câștigători. Exista o așteptare în PDL pentru venirea lui Blaga în fruntea PDL.

Cred că dacă Vasile Blaga venea în fruntea PDL în 2011 scorul era același. Deciziile importante s-au luat și cu consultarea lui Vasile Blaga.

Mulți membri ai partidului au speranța că venireea lui Vasile Blaga va salva partidul, este foarte bine că se va întâmpla așa. E nevoie ca partidul să fie condus de un om căruia partidul îi recunoaște autoritatea. Voi vota cu Vasile Blaga.

Ce se putea face decât să lansezi și informații despre Elena Udrea privind plagiatul. Vorbind despre lucruri cu greutate diferită.

Era 2005 când am ales cariera, am încercat să mă pregătesc urmând cursuri post-universitare la Colegiul Național din Apărare. Am luat decizia de a începe o teză de doctorat, acestea erau lucrări pregătitoare. Neavând timp să-mi fac singur teza te ajută profesorii, colegii.

Mai scria când unul, când altul și apoi publicam împreună și cu sprijinul profesorilor. O astfel de situație chiar dacă mi s-a spus că este mai greu să explici de ce renunți la doctorat, am ales să explic de ce nu dau doctoratul decât să dau doctoratul făcut de alții.

Probabil a fost eroarea unor colegi care m-au ajutat la vremea respectivă. Cei care au teze de doctorat plagiate să acționeze în consecință. Am rezistat tentației de a avea titlul de doctor. Îmi voi da doctoratul în turism.

Este derizoriu să te legi de ținuta unei femei. Este evident că a fost un atac în lipsă de alte argumente, nimeni nu vine cu sacul la Parlament, toate femeile au poșete, pantofi. În Parlament colegele sunt foarte cochete. Este un tip de atac misogin, discriminatoriu și care vine atunci când nu ai alte motive să afectezi imaginea unei femei în politică.

Sunt lucrurile acestea frivole, mai ușor de transmis publicului. Contează mai mult cu ce pantof era încălțată Elena Udrea , decât ce a însemnat obiectivul turistic lansat.

Dacă lucrurile aparente sunt importante, voi ține cont de ele.

Probabil USL se îndreaptă spre suspendarea președintelui Băsescu. Curtea Constituțională sancționează fiecare abuz. Că o vor face sau nu mai ține de un ultim dram de inteligență al lui Victor Ponta de a i se opune lui Crin Antonescu și Dan Voiculescu.

Ei se pregătesc pentru suspendarea președintelui Băsescu. Cine crede că Traian Băsescu și-a epuizat resursele de a atrage electoratul de partea sa se înșală.

Traian Băsescu nu este un politician consumat. Ion Iliescu a fost ales pentru prima dată președinte la vârsta de astăzi a lui Traian Băsescu.

Dacă s-ar întâmpla acest abuz, pentru că nu există argumente decât că USL vrea și Cotroceniul intrăm în bătălia pentru referendum ca și în 2007.

Președintele pune mai presus de scorul PDL România. NU are o strategie să bage România într-un scandal internațional doar să ajute PDL.

Cred că populația nu va vota împotriva președintelui, având în vedere cine sunt cei care forțează schimbarea președintelui.

USL nu se poate baza pe alegerile locale.

Dacă Mihai Răzvan Ungureanu va candida la alegerile următoare, probabil îl voi vota pe el. Astăzi partidul avea nevoie de Vasile Blaga. Partidul avea nevoie de Vasile Blaga.

Cred că Traian Băsescu nu se va mai întoarce în PDL, a spus-o chiar el.

Rămân în politică chiar dacă pierd alegerile din toamnă. Continui să fac politică ca simplu membru. Cred că rezultatul PDL, dacă nu pleacă în vacanță, nu se ascunde, se luptă cu guvernul abuziv Ponta, poate asigura prezența PDL la guvernare.

 

 

 

 

 

Citește și