VIDEO. Femeile de serviciu de la o școală din Satu Mare spală de zor mașina directorului: „Nu le-am pus eu. Au măturat și au murdărit-o de praf”

Publicat: 12 06. 2020, 11:46
Actualizat: 06 04. 2021, 21:24
Femei de serviciu spală mașina unui director de școală în Satu Mare. Foto: presasm

Trei femei din persoanlul de curățenie al unui colegiu din Satu Mare au fost filmate în timp ce curățau mașina directorului școlii. Profesorul a negat faptul că el le-a cerut femeilor să-i curețe mașina, însă în imagini se observă cum personalul curate automobilul interior-exterior.

Deși legea educației stabilește clar sarcinile personalului de la curățenie, care trebuie să se ocupe strict de întreținerea spațiilor școlii, iar conducerea neavând dreptul de a cere acestuia să îndeplinească sarcini care nu intră în fișa postului, trei angajate ale Colegiului Tehnic „Unio – Traian Vuia” din municipiul Satu Mare au fost filmate joi, 11 iunie.

În imagini se observă cum doamnele de serviciu curate automobilul atât în exterior cât și în interior.

Contactat de jurnaliștii de presasm, directorul nu a recunoscut că el le-a cerut femeilor să-i curețe mașina. Directorul Vlaicu Popescua declarant că femeile i-au curățat mașina din propria initiative, după ce au murdărit-o de praf, măturând.

 

Directorul: Nu le-am cerut așa ceva

„Am vorbit cu cele trei doamne și au spus că au măturat în curte și, din greșeală, mi-ar fi murdărit mașina. Apoi, ca să nu le cert, s-au pus să o curețe. Nu sunt de acord cu așa ceva, eu îmi curăț mașina la spălătoria auto. Nu le-am cerut așa ceva”, a explicat Vlaicu Popescu.

Scuza directorului nu este plauzibilă, având în vedere faptul că femeile curate și interiorul mașinii, unde praful nu ar fi putut intra.

Directorul a prezentat o explicație și pentru faptul că mașina sa era parcată exact în fața școlii: „Locul meu de parcare este în spatele școlii, dar îi las pe colegi să parcheze acolo și eu o las în fața școlii”.

Potrivit legii educației, conducerea școlii nu are dreptul să ceară personalului de la curățenie să desfășoare activități pentru care nu a fost angajat și care nu ține de spațiile și bunurile instituției de învîâământ.