Prima pagină » Știri » VIDEO | Percheziții în Brașov și Bacău, după ce doi interlopi plătiți de mafia cazinourilor au bătut mai mulți pasionați de jocuri de noroc

VIDEO | Percheziții în Brașov și Bacău, după ce doi interlopi plătiți de mafia cazinourilor au bătut mai mulți pasionați de jocuri de noroc

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Structura Centrală, la data de 15 martie 2023, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, pe raza județelor Bacău și Brașov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și tentativă la omor.

Doi interlopi au fost reținuți, astăzi, de procurorii DIICOT, acuzați că au fost angajați de mafia cazinourilor ”Las Vegas” să-i bată pe clienții care câștigau sume mari de bani.

Este vorba de Vasile și Marian Feraru, implicați într-o rețea înființată de frații Mihăiță Doroftei, cunoscut ca ”Polonezu” și Sorin Doroftei, care dețineau cazinourile ”Las Vegas”.

Fraţii Doroftei au angajat interlopi din clanurile Sportivilor, Cordunenilor şi Cămătarilor, care aveau rolul să recupereze câştigurile mari obţinute de clienţi sau să sperie concurenţa.

Recuperatorii îi ameninţau şi alungau pe patronii care deschideau săli de jocuri de noroc în regiunea controlată de cei doi fraţi, astfel, aceştia din urmă au reuşit să impună reguli.

Printre recuperatori se aflau Vladimir-Florin Şpac (fost luptător al clubului Dinamo), Marian Sârbu zis „Box” (fost locotenent al Cămătarilor), Cătălin-Mihai Biţă, Dorin-Anton Rădoi zis „Tori” şi Constantin Corduneanu.

În urma agresiunilor fizice ale acestora, un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale de 45 de zile.

Ei sunt acuzaţi că au participat la una dintre bătăile organizate de recuperatori, în faţa unui cazinou din Bacău.

Totodată, grupul bătăușilor a fost constituit încă din 2018, aceștia având ca scop comiterea unor infracțiuni de șantaj.

Ținuți departe de câștiguri

De asemenea, dacă clienţii câştigau sume mari de bani, membrii clanurilor îi „convingeau” prin violenţă să renunţe la bani.

Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

Până în prezent, în urma activităților efectuate s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 40 de persoane.

Astfel, 13 au fost arestate preventiv, față de alte 3 persoane a fost luată măsura arestului la domiciliu, 21 fiind plasate sub control judiciar.

De asemenea, cinci persoane au fost reținute.

„Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de de constituire a unui grup infracţional organizat și tentativă la omor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, serviciilor de investigații criminale din București și județele Bacău și Brașov, precum și de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Reamintim că, la data de 23 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au pus în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului”, transmite DIICOT.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și