Prima pagină » Știri » VIDEO | Scene revoltătoare într-un spital din Reșița! Pacienții imobilizați sunt cărați pe brațe de infirmieri pentru că în clădire nu există lift

VIDEO | Scene revoltătoare într-un spital din Reșița! Pacienții imobilizați sunt cărați pe brațe de infirmieri pentru că în clădire nu există lift

Scene revoltătoare au fost filmate pe holurile Spitalului Judeţean Reşiţa, acolo unde pacienţii sunt plimbaţi între clădirile spitalului pentru a beneficia chiar şi de cele mai banale investigaţii.

Imaginile au fost surprinse de către Lili Gherle, iniţiatoarea unui proiect de renovare al clădirii Staţionar 3, unde funcţionează secţia de boli infecţioase. Deși recent a fost renovat un alt corp al spitalului şi nu ar mai fi nevoie să fie căraţi pe braţe, pacienţii nu pot beneficia de servicii.

”Până azi credeam că nu este așa rău, azi 22.03.2023 m-am convins că este foarte rău. Să vă explic: Secția Interne II Reșița la 32 de paturi, are doar doi îngrijitori (de peste 12 luni) în schimbul de dimineață, în schimbul de după amiază și de noapte asistentele sunt și îngrijitori, pun tratamentul, schimbă scutece, paturi, cară hrană, împart hrană etc.

Mai mult zilnic de la Stationar III Resita pleacă pacienți în consult, doi îngrijitori se chinuiesc să urce un pacient imobilizat (vezi filmulețul atașat) pentru ecograf. Ce să vezi, Stationar III are Radiologie și Ecograf conform normelor, doar că nimănui nu-i pasă să le pună în funcțiune după renovare, curând se împlinesc 6 luni de așteptare și ștergere de praf, la propriu.

Deci se preferă salvare, șofer, asistent, doi infirmieri, uzura și combustibilul plătit, oare într-o lună de zile cât de mare este prejudiciul? Pentru că din punctul meu de vedere aceste cheltueli în condițiile enumerate mai sus sunt o bătaie de joc și prin prejudiciul adus banului public este abuz în serviciu. Chiar cred că unii oameni angajați în sistemul de sănătate sunt eroi, alții sunt doar pentru sintagma ,,timpul trece, leafa vine”.

Credeți că merităm asta? Unde mai pui că în timpul în care îngrijitorii sunt plecați pacienții trebuie să aștepte, prin urmare tot cei care muncesc cu adevărat trag greul, suportă insulele pentru întârziere și sunt nevoiți să-și ceară scuze ,,vinovat fără vina”. România țara mea!”, scrie femeia într-o postare pe Facebook.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și