Un bărbat care are două apartamente la parterul și etajul întâi al unui bloc din Craiova și-a construit o terasă și în continuarea acesteia încă două camere, astfel că locuința s-a extins în grădina din fața blocului cu încă 40 de metri pătrați, construcția fiind demolată, miercuri, de autorități.
Construcția a fost făcută într-un bloc din cartierul Craiovița Nouă, iar autoritățile locale spun că proprietarul nu a avut niciun fel de autorizații pentru a-și extinde cele șase camere pe care le avea în apartamente de la parterul și primul etaj al blocului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Primăria Craiova s-a autosesizat în cazul acestei construcții, l-a somat pe proprietar să își dărâme anexele, dar pentru că acesta nu s-a conformat miercuri dimineață autoritățile au luat decizia să distrugă tot ce este ilegal construit.
„Nu știu cum a reușit domnul respectiv să ridice toată această construcție, cert este că este ilegală și poate fi un pericol pentru întreg blocul. Vom lucra cred toată ziua pentru a demola tot ce s-a construit în exteriorul blocului. Vom lucra cu atenție pentru a nu afecta pereții blocului”, a declarat Radu Preda, diractor al Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public și a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova.
Proprietarul construcției, care spune că s-a împrumutat pentru a-și putea extinde locuința, a privit neputincios cum angajații primăriei și buldozerele i-au dărâmat ce a clădit în ultimii ani.
Bărbatul mai spune că a ridicat această construcție și pentru vecini, ca „să fie frumos”, el amenajând o grădină cu flori și o „fântâniță”.
„Am ridicat această construcție în urmă cu aproximativ zece ani, m-am împrumutat la CEC. Eu am vrut să fie frumos, am pus terasă cu flori, ba chiar și fântâniță în grădină. Nu am făcut doar pentru mine, ci și pentru ceilalți vecini. Am vrut să fie frumos, dar dacă nu le place celor de la Primărie, ce să fac, să le demoleze. Mi-au dat și două amenzi de câte 20 de milioane lei (vechi -n.r.) pentru că nu aveam avize și acum tot o demolează”, a declarat proprietarul.
Toate materialele rezultate în urma demolării vor fi depozitate de primărie la RAADPFL, dacă proprietarul nu are un loc unde să le ducă, iar acesta va suporta doar transportul, putând ulterior să-și recupereze ce mai dorește din bunurile demolate.