Virgil Popescu: Regulile, nerespectate la terase. Ce spune ministrul Economiei despre deschiderea restaurantelor în interior
Într-o declarație oferită marți la Digi24, Ministrul Economiei a declarat că regulile de distanțare socială nu au fost respectate așa cum trebuia pe terasele românești. Acesta a mai spus că nu este optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor.
Ministrul face apel la proprietarii de terase
„Sper ca proprietarii de terase să înțeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de noi. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli. Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă”, a declarat Virgil Popescu.
Virgil Popescu nu crede că restaurantele se vor deschide curând în interior.
„Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor. (…) Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor”, a mai declarat Ministrul Economiei.
În ultimele 24 de ore, au fost raportate 637 de noi cazuri de infectări cu coronavirus. În București, sunt în total până acum 3.918 de cazuri
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.237 de teste.
Sâmbătă s-a ajuns la un nou record negativ – 698 de noi cazuri de Covid-19. Autoritățile au anunțat luni 413 cazuri de infectări.
La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.
Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.