Visul lui Ponta pentru Oltchim. „O spun aici într-un moment destul de special”
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Slatina, unde vizitează o fabrică deținută de o companie rusă, că și-ar fi dorit ca și la Oltchim Râmnicu Vâlvea să fi investit tot o firmă rusească, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Premierul Victor Ponta se află, împreună cu ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, și cu ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, la Slatina, la aniversarea a zece ani de când societatea TMK Artrom, producătoare de țevi din oțel, a fost preluată de compania rusească TMK.
La Slatina se află, alături de oficialități locale, și ambasadorul Federației Ruse în România.
Victor Ponta a declarat că se bucură de investițiile pe care compania rusă le-a făcut în Slatina și în România și le-a adresat ambasadorului Federației Ruse în România, dar și președinților companiei rusești îndemnul de a continua investițiile în țara noastră.
Totodată, Victor Ponta a declarat că și-ar fi dorit ca tot o companie rusă să fi fost cea care să fi investit și la Oltchim Râmnicu Vâlcea, unde licitația pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni a fost câștigată de către omul de afaceri Dan Diaconescu.
„O spun aici într-un moment destul de special. Mi-aș fi dorit, domnule ambasador, ca și la Olchim să fi avut un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta, mă gândesc în primul rând, așa cum mă gândesc și aici, la Slatina, la siguranța locurilor de muncă, pentru cei de acolo, și la semnalul pozitiv pentru economia României, care are nevoie de semnale pozitive, și mai puțin de spectacole mediatice care nu țin nici de foame, nici de frig, și nici nu ne-ajută să mergem mai departe. Ne dorim, la fel ca și dumneavoastră, trei lucruri de la TMK Artrom: salarii pentru angajați, profit pentru dumneavoastră și taxe la bugetul statului”, a declarat premierul, sâmbătă, la Oltchim.
La ora transmiterii știrii, premierul Victor Ponta vizitează fabrica TMK Artrom, producătoare de țevi din oțel.
Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.
Creanțele AVAS și Electrica nu au fost adjudecate.