Vladimir Putin a acceptat demisia premierului Mihail Fradkov

Publicat: 15 02. 2012, 10:26
Actualizat: 31 03. 2012, 15:32
Președintele rus, Vladimir Putin, a acceptat miercuri demisia premierului Mihail Fradkov, fapt ce îi permite să numească un nou prim-ministru, care va deveni cel mai probabil principalul candidat în alegerile prezidențiale din martie.

Președintele rus, Vladimir Putin, a acceptat miercuri demisia premierului Mihail Fradkov, fapt ce îi permite să numească un nou prim-ministru, care va deveni cel mai probabil principalul candidat în alegerile prezidențiale din martie, relatează Reuters.

Putin a acceptat demisia premierului Mihail Fradkov în cadrul unei reuniuni la Kremlin, fără să numească imediat un înlocuitor.

Fradkov își va menține funcția până la numirea unui nou premier și confirmarea lui de către Parlament.

"Trebuie să ne gândim la modul în care putem construi o structură de putere care să corespundă mai bine perioadei dinaintea alegerilor și să pregătească țara pentru perioada de după alegerile prezidențiale din martie", i-a spus Putin lui Fradkov, potrivit agenției Interfax.

Fradkov a precizat că decizia sa este motivată de "apropierea unor evenimente politice semnificative în țară și de propria sa dorință de a oferi președintelui rus libertatea deplină de decizie, inclusiv în privința structurii de personal", a anunțat agenția Itar-Tass.