Vrei să te angajezi la Primăria Capitalei? Ce salariu li se oferă viitorilor funcționari și când ar urma să înceapă serviciul

Vrei să te angajezi la Primăria Capitalei? Ce salariu li se oferă viitorilor funcționari și când ar urma să înceapă serviciul
Publicat: 17/11/2017, 13:24
Actualizat: 25/03/2019, 22:17

Târgul oferă posturi pentru o multitudine de calificări, de la economiști, șoferi, consilieri juridici, economiști, lăcătuși mecanici sau simpli îngrijitori. În ceea ce privește oferta salarială a companiilor, reprezentanții primăriei spun că fiecare salariu se negociază la interviuri, după depunerea CV-urilor.

„Media salariilor pe care noi le oferim, așa cum am discutat și cu specialiștii de la Institutul Național de Statistică, va fi o medie a salariului net, mediu, din ultimele 12 luni. Va fi o grilă de salarizare atrăgătoare. Cele mai multe dintre aceste societăți își vor începe activitatea de anul viitor, din luna martie, iar în prezent, multe dintre ele nu au sedii. Rămâne să stabilim în ședințele Consiliului General al Municipiului București ce achiziții vom mai face pentru ca aceste companii să funcționeze normal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Una dintre companiile municipale care oferă cele mai multe posturi (140) este Compania de Întreținere a Spațiului verde, pentru care se caută specialiști achiziții tehnice, consilieri juridici, șoferi sau îngrijitori.

„Această companie va prelua o parte din activitatea ALPAB, dar în principiu noi ne vom ocupa de îngrijirea spațiului verde, precum toaletarea copacilor. De salarii nu putem discuta, acestea se negociază la interviu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Petru, reprezentant al companiei.

Până la orele prânzului, potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, aproximativ 400 de participanți au depus cv-uri la acest târg.

Unul dintre ei este și Ciprian, în vârstă de 33 de ani, care speră să prindă un post în administrația locală.

„Este destul de vastă ofera. Am depus la șase companii și sper să prind un post de consilier juridic, pentru că asta este calificarea mea. Iar salariul pe care mi-l doresc este de 3.000 de lei”, a declarat tânărul pentru MEDIAFAX.

Nu doar tinerii vor să muncească în aceste companii. Liviu (57 de ani) este electrician și vrea să obțină un post pe calificarea lui, la una dintre cele 22 de companii.

„Am 57 de ani și nu mă mai angajează nimeni în privat acum, se sperie când aud vârsta mea. Sunt foarte bun pe meseria mea și sper să mă angajez la stat”, spune Liviu.

Municipalitatea oferă și posturi pentru meserii de mult uitate, precum cea de lăcătuș mecanic.

„Avem nevoie de aceste meserii la Compania Imobiliară, care se va ocupa de Fondul Imobiliar al Bucureștiului, unde există foarte multe clădiri vechi ce trebuie întreținute și reparate, au uși vechi, tâmplăria stă să cadă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Anca Negoiță, reprezentant al Companiei Imobiliare.

Intrarea la Târgul de Joburi organizat de PMB este liberă, iar evenimentul va avea loc și sâmbătă, în incinta Spațiului Expozițional al Institutului Național de Statistică din București.

„Prin organizarea acestui târg de joburi, Primăria Capitalei își propune să angajeze oameni competenți pentru ocuparea posturilor aflate în portofoliul celor douăzeci și două de Companii Municipale. Este important de știut că acest târg se adresează atât persoanelor cu studii superioare, cât și celor cu studii medii, așa că îi invit pe toți cei care sunt în căutarea unui loc de munca să participe la evenimentul organizat de noi, pentru a ocupa unul dintre cele peste 2.000 de locuri de muncă disponibile”, a declarat, joi, primarul general Gabriela Firea.

PMB a decis, în urmă cu peste șapte luni, înființarea celor 22 de companii, pentru care s-au alocat peste 100 de milioane de euro, și care sunt: Compania Municipală Tehnologia Informației București SA, Compania Municipală Sport Pentru Toți SA, Compania Municipală Managementul Transportului București SA, Compania Municipală Publicitate și Afișaj București SA, Compania Municipală Pază și Securitate București SA, Compania Municipală Iluminat Public București SA, Compania Municipală Imobiliară București SA, Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA, Compania Municipală Protecție Civică și Voluntariat București SA și Compania Municipală Eco Igienizare București SA, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA, Compania Municipală Energetică București SA, Compania Municipală Consolidări SA, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA, Compania Municipală Parking București SA, Compania Municipală Managementul Traficului București SA, Compania Municipală Medicală București SA, Compania Municipală Turistică București SA, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA și Compania Municipală Agrement București SA, Trustul de Clădiri Metropolitane București SA.

Toate aceste companiile au doi acționari: Municipiul București prin Consiliul General al Municipiului București, care va deține 99.9% din acțiuni, și SC Service Ciclop SA, care va deține 0,1% din acțiuni.

Capitalul social al fiecărei societăți va fi de 120.000 de lei. Societățile vor avea toate sediul la aceeași adresă, pe strada Aristide Demetriade nr. 2, et 2, imobil aflat în proprietatea Apa Nova, care pune la dispoziția municipaității acest spațiu printr-un contract de comodat încheiat de compania de apă a Capitalei cu Primăria Municipiului București.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți...
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar