VREMEA. Aproximativ 60 de TIR-uri și 80 de autoturisme, blocate de aproape 48 de ore pe drumurile din Buzău

Publicat: 27 01. 2014, 10:02
Actualizat: 30 07. 2014, 11:30

VREMEA. Aproximativ 60 de TIR-uri și 80 de autoturisme sunt blocate de aproape 48 de ore pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, la intrarea în județul Buzău dinspre București, pe DN 2, dar și în Râmnicu Sărat, drumurile fiind închise, de sâmbătă, din cauza viscolului și a zăpezii.

Potrivit centralizărilor realizate de polițiști în filtrele organizate după blocarea șoselelor, la Buzău sunt parcate pe marginea drumului 36 de TIR-uri, în zona Vămii Buzău, în timp ce la Râmnicu Sărat sunt 20 de TIR-uri și circa 50 de autoturisme.

De asemenea, în zona Hanul lui Ovidiu, din localitatea Glodeanu Sărat, la intrarea în Buzău dinspre București, pe DN 2 (E 85), se află două TIR-uri și circa 30 de autoturisme.

În noaptea de duminică spre luni, autoritățile din Buzău au împărțit alimente de strictă necesitate pentru 50 de persoane oprite în zona Hanului Ovidiu din localitatea Glodeanu Sărat. Cu sprijinul Consiliului Județean, le-au fost asigurate hrană caldă și câte 10 litri de combustibil pentru autovehicule. De asemenea, în filtrele din zona Buzău și Râmnicu Sărat autoritățile și polițiștii au distribuit sandviciuri, apă și ceai pentru aproximativ 100 de persoane aflate în mașini. Pentru a nu consuma combustibilul, oamenii se adună în grupuri și stau în câte o mașină, după care se mută într-un alt autovehicul.

Conform autorităților locale, șoferii TIR-urilor refuză să își părăsească mașinile de teama de a nu le fi furată marfa pe care o transportă, în timp ce unii dintre șoferii autoturismelor surprinși de viscol la Buzău și-au abandonat mașinile și au înnoptat în hanuri sau pensiuni. Printre cei care au rămas la Buzău după blocarea drumurilor s-a aflat și ministrul Educației, Remus Pricopie, care s-a conformat recomandărilor autorităților și nu și-a continuat drumul spre București, el rămânând la Buzău încă de sâmbătă. Ministrul a înnoptat la un hotel din municipiu și a participat la videoconferințe de la sediul Consiliului Județean.

În județul Buzău, toate drumurile naționale sunt închise la ora transmiterii acestei știri, cu excepția DN 10 Buzău-Brașov, în cazul căruia este impusă doar o restricție de circulație pentru mașinile de peste 7, 5 tone.