VREMEA. Cod galben de ninsori în București și în alte cinci județe. Circulație îngreunată pe A1 și A2

Publicat: 25 10. 2014, 20:29
24 martie 2020, o nouă zi cu vreme de iarnă şi ninsori în toată ţara

Avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie a intrat în vigoare la ora 19.00 și este valabilă până duminică, la ora 01.00.

În București, Ilfov, Giurgiu, Teleorman și vestul județelor Călarași și Ialomița, stratul de zăpadă care se va depune ar putea fi de cinci – șapte centimetri și, izolat, zece centimetri.

ANM a precizat că, în județul Teleorman, stratul de zăpadă depus în ultimele ore este de aproximativ cinci centimetri.

În județele avertizate cu cod galben vor fi și intensificări temporare ale vântului.

De asemenea, potrivit unei avertizări nowcasting cod galben, sâmbătă, până la ora 22.00, pe arii extinse din Dobrogea sunt intensificări ale vântului ce ating și depășesc la rafală 60-75 de kilometri pe oră.

Potrivit unei informări transmise de Administrația Națională de Meteorologie, până duminică, la ora 12.00, în toată țara vor fi precipitații mixte și intensificări ale vântului.

În sudul țării și în special în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași, ploile se pot transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul țării și pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.