Zboruri anulate în întreaga lume, pe fondul crizei legate de coronavirusul din China

Publicat: 29 01. 2020, 16:32

Compania aeriană British Airways a anunțat că a suspendat toate zborurile directe dintre Marea Britanie și China după ce autoritățile de la Londra au recomandat evitarea călătoriilor în China în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

Potrivit site-ului companiei, începând de miercuri nu mai sunt disponibile zboruri către sau dinspre China în lunile ianuarie și februarie.

„Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile cauzate, dar siguranța pasagerilor și echipajelor noastre este prioritară”, a informat British Airways miercuri, prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, compania aeriană finlandeză Finnair a anunțat, în 28 ianuarie, că va suspenda zborurile către Nanjing și Beijing Daxing până la sfârșitul lunii martie. Finnair va anunla, între 5 februarie și 29 martie, cele trei zboruri săptămânale din Helsinki către Aeroportul Internațional Daxing din Beijing, dar și cele două zboruri săptămânale din Helsinki către Nanjing, între 8 februarie și 29 martie.

Compania aeriană United, cu sediul în Chicago, a informat că a suspendat 24 de zboruri din SUA către Beijing, Hong Kong și Shanghai între 1 și 8 februarie, din cauza scăderii semnificative a cererii către aceste destinații.

Air Canada a precizat, în 28 ianuarie, că anulează zborurile către China, iar Cathay Pacific din Hong Kong a spus că va reduce progresiv zborurile spre statul chinez cu 50% sau mai mult, începând cu 30 ianuarie până la sfârșitul lunii martie, în conformitate cu o directivă guvernamentală, precum și cu cererea pieței.

Totodată, compania aeriană indoneziană Lion Air Group a anunțat, miercuri, că va opti toate zborurile către China începând cu luna februarie. Compania aeriană a suspendat până acum șase zboruri din mai multe orașe indoneziene spre China și le va suspenda pe celelalte începând cu luna viitoare.

Compania sud-coreeană Air Seoul a anulat, la rândul ei, toate zborurile către statul chinez.

Companiile aeriene nu au fost singurele companii care au impus restricții.
 
Facebook Inc a devenit prima companie americană semnificativă care a anunțat o suspendare a călătoriei după avertizarea guvernului american, afirmând că a cerut angajaților să oprească călătoriile neesențiale în China continentală și să lucreze de acasă dacă au călătorit acolo.
 
Cea mai mare bancă din Europa, HSBC Holdings PLC, a interzis toate călătoriile personalului în Hong Kong, condusă de China timp de două săptămâni și China continentală, până la o notificare ulterioară, potrivit unui memoriu intern observat de Reuters.
 
Compania japoneză Honda Motor Co Ltd a declarat că le-a recomandat angajaților să evite deplasările în China, în timp ce Nissan Motor Co Ltd a declarat că intenționează să evacueze personalul japonez și familiile lor din Wuhan printr-un zbor cu statut guvernat.
 
Toyota Motors Corp a declarat că va opri operațiunile în China până pe 9 februarie, având deja restricționat călătoriile în provincia Hubei, pe baza recomandărilor ministerului de externe al Japoniei.
 
De asemenea, creditorul din Marea Britanie, care are cea mai mare prezență în rândul băncilor străine din China, a solicitat personalului care a vizitat recent țara să se supună unei carantine de 14 zile auto-impuse. Virusul are o perioadă de incubație de până la 14 zile.