Prima pagină » Știri » Zece elevi din Argeș au primit îngrijiri medicale după ce și-au provocat răni pe brațe, posibil pentru că jucau Balena Albastră

Zece elevi din Argeș au primit îngrijiri medicale după ce și-au provocat răni pe brațe, posibil pentru că jucau Balena Albastră

Zece elevi din Argeș au primit îngrijiri medicale după ce și-au provocat răni pe brațe, posibil pentru că jucau Balena Albastră
Zece copii de la două școli din Argeș au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce și-au provocat răni pe brațe. Polițiștii au deschis anchete miercuri și susțin că este vorba de teribilism, însă au demarat campanii de prevenire a efectelor jocului Balena Albastră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanții Poliției Argeș au declarat miercuri că directorul școlii din localitatea Hârsești a sesizat Poliția după ce, luni, un elev în vârstă de 11 ani s-a prezentat la ore cu tăieturi pe braț. Băiatul le-a povestit anchetatorilor că s-ar fi jucat acasă cu o riglă și s-ar fi zgâriat.

Aceleași surse precizează că și directorul Școlii Nr. 1 din Curtea de Argeș a sesizat miercuri Poliția după ce 9 copii, elevi de clasa a VI-a și a VII-a, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce și-au provocat răni pe brațe. Inițial, s-au prezentat la ore 5 fete care s-au mutilat în afara unității de învățământ.

La școală, potrivit polițiștilor, alți patru băieți le-au urmat exemplul, tăindu-se pe braț cu lamele de la ascuțitori.

Niciunul dintre cei zece elevi nu a avut nevoie de spitalizare.

La nivelul instituțiilor de învățământ s-au deschis anchete interne.

Polițiștii din Argeș au deschis anchete în aceste cazuri, deși susțin că elevii au dat dovadă de teribilism. Cu toate acestea, oamenii legii au demarat campanii de prevenire cu privire la jocul Balena Albastră.

„Fenomenul Balena Albastră este un atenția IPJ Argeș, ca orice alt aspect care atentează la siguranță cetățenilor. În ultima perioadă polițiștii au transmis mesaje de informare și prevenire privind pericolul acestui joc promovat pe internet, în urma cărora a rezultat o creștere a gradului de conștientizare a riscurilor de către populație. Astfel, cadrele didactice au manifestat o atenție sporita față de aceasta problematică și implicit au sesizat orice aspect care ar putea avea legătură cu acest joc, în vederea prevenirii unor cazuri grave”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Andreea Însurățelu, purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș.

Potrivit sursei citate, accidente în rândul copiilor se întâmplă des, ei fiind „o categorie vulnerabilă a societății” și, în prezent, exista tendința ca acestea să fie asimilate acestui fenomen, al jocului „Balena Albastră”.

Citește și