Zeci de percheziții la Spitalul Oradea, farmacii și medici, care ar fi decontat ilegal medicamente

Publicat: 27 11. 2014, 09:03
Actualizat: 27 11. 2014, 16:35

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), procurorii de la Serviciul Teritorial Oradea fac 67 de percheziții domiciliare în municipiul Oradea și în alte localități din județul Bihor, acțiunea vizând destructurarea unui grup infracțional format din 50 persoane și specializat în infracțiuni de evaziune fiscală, înșelăciune și fals.

Perchezițiile au loc la Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, la mai multe farmacii și la cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.

Conform DIICOT, în perioada 2012-2014 membrii grupării au fraudat Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creșterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu și fără contribuție personală utilizate în tratamentul ambulatoriu (TA) și medicamentelor și materialelor sanitare care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluși în unele programe naționale cu scop curativ (PNS), și implicit a sumelor raportate și ulterior decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Prejudiciul produs în acest caz este estimat de anchetatori la aproximativ 5 milioane de euro.

În urma perchezițiilor, 30 de persoane ar urma să fie duse la DIICOT Oradea pentru audieri.

La percheziții iau parte, pe lângă procurori DIICOT, și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara, precum și jandarmi.