Prima pagină » Știri » Zeci de persoane au venit să aducă un ultim omagiu actorului Șerban Ionescu la Biserica Batiștei

Zeci de persoane au venit să aducă un ultim omagiu actorului Șerban Ionescu la Biserica Batiștei

Zeci de persoane, admiratori, dar și colegi de breaslă, au venit vineri la Biserica Batiștei din București, unde a fost depus trupul neînsuflețit al actorului Șerban Ionescu - decedat miercuri seară, la vârsta de 62 de ani -, pentru a îi aduce un ultim omagiu.

Zeci de persoane, admiratori, dar și colegi de breaslă, au venit vineri la Biserica Batiștei din București, unde a fost depus trupul neînsuflețit al actorului Șerban Ionescu – decedat miercuri seară, la vârsta de 62 de ani -, pentru a îi aduce un ultim omagiu.

Pe lângă admiratori, care au venit cu flori la Biserica Batiștei, s-au numărat și colegi de breaslă ai lui Șerban Ionescu, precum Vladimir Găitan, Eugen Cristea, Carmen Tănase, Elvira Deatcu și Marin Moraru.

De asemenea, la căpătâiul actorului se află membri ai familiei, printre care și văduva lui Șerban Ionescu, actrița Magda Catone – cu care acesta era în divorț. Aceasta nu a dorit însă să dea nicio declarație pentru presă.

Mai multe coroane de flori au fost trimise de membri ai familiei, prieteni și apropiați ai actorului, printre acestea numărându-se și una de la Teatrul Mic din Capitală și una de la președintele Traian Băsescu.

Accesul în Biserica Batiștei s-a făcut destul de dificil, lăcașul de cult fiind destul de mic, astfel încât o parte dintre admiratori au stat lângă gardul acestuia pentru a intra înăuntru pe rând.

De altfel, în jurul orei 15.00, porțile bisericii au fost închise.

Trupul neînsuflețit al actorului Șerban Ionescu va fi mutat după ora 17.00 în foaierul Sălii Media a Teatrului Național București (intrarea din strada Tudor Arghezi).

Serviciul religios va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, la capela cimitirului Bellu, fiind urmat de înmormântare.

Actorul Șerban Ionescu a încetat din viață miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unității medicale, Radu Macovei. Șerban Ionescu fusese internat marți la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, în secția de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Din cauză că tatăl, pilot de vânătoare, era detașat mereu în altă localitate, Șerban Ionescu și-a petrecut copilăria între Brașov și Caracal. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă și după patru încercări a intrat la teatru.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa lui Amza Pelea și, la terminarea facultății, a fost repartizat la Teatrul din Petroșani, unde a interpretat numeroase roluri în spectacole precum „Locțiitorul”, de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei”, de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, „În căutarea sensului pierdut”, de Ion Băieșu, regia Florin Fătulescu.

Teatrul din Petroșani a fost o rampă de lansare pentru Șerban Ionescu, care a jucat apoi la Teatrul Mic și Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care, din 2001, a putut fi văzut în producțiile Teatrului Național București (TNB), al cărui actor a fost până la sfârșitul vieții sale.

Pe de altă parte, Șerban Ionescu a avut și o intensă activitate cinematografică. În 1980, regizorul Mircea Mureșan i-a încredințat ceea ce a fost considerat rolul vieții sale: Ion, în filmul „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, ecranizarea romanului omonim de Liviu Rebreanu. A mai jucat în numeroase producții, precum: „Horea”, „Pădureanca”, „Furtună în Pacific”, „Mircea”, „Șobolanii roșii”, „Meurtres par procuration”, „Al matale, Caragiale”, „Păcală se întoarce”.

Citește și