Zeci de șoferi analfabeți, ridicați de mascați după ce și-au cumpărat permise africane false, de la oamenii fugarului Romeo „Boenică” (DETALII EXCLUSIVE)
Aproape 50 de șoferi suspectați că și-au cumpărat permisele de conducere de la gruparea condusă de urmăritul internațional Romeo Ursu, zis Boenică, au fost ridicați, miercuri, după ce polițiștii și procurorii DIICOT au descins la 41 de adrese din București și 19 județe. Majoritatea acestora erau persoane analfabete care nu ar fi putut să promoveze proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.
În această vară, la data de 8 iulie, anchetatorii au organizat 61 de percheziții în București și alte opt județe, pentru destructurarea unei grupări specializate în falsificarea permiselor de conducere. Pentru sume care variau între 2.000 și 3.000 euro, membrii rețelei ofereau clienților permise false, ce păreau eliberate de autoritățile din Congo.
Ulterior, cumpărătorii se prezentau cu aceste documente la Serviciile pentru Permise și Înmatricularea Vehiculelor și le preschimbau în permise de conducere românești, perfect valabile.
La trei luni de la aceste percheziții, procurorii au declanșat noi percheziții, care, de această dată, i-au vizat numai pe șoferii despre care există suspiciuni că ar fi cumpărat permise africane.
Printre persoanele acuzate că ar fi cumpărat un astfel de permis de la oamenii lui Boenică este și interlopul ucigaș Gheorghe Cocoș care, acum mai bine de 20 de ani, l-a omorât, ajutat de un complice, pe cascadorul Florin Mărculescu, pe care cei doi l-au lovite cu bâtele de baseball, afacere prezentătă în exclusivitate de Gândul.ro, AICI.
Falsificatorii vânduseră și permise pentru șoferi profesioniști
Până acum, în dosarul pemiselor false, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au fost întocmite până în prezent trei rechizitorii prin care au fost trimise în judecată un număr de 52 de inculpați.
Confirm DIICOT, în cursul dimineții de miercuri, împreună cu polițiștii BCCO Ploiești, procurorii DIICOT au descins la 41 de adrese de pe raza a 19 județe și București, de unde au fost ridicate 48 de persoane, acuzate de aderare la un grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, dare de mită, instigare la dare de mită, participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic, participație improprie la fals informatic, uz de fals și complicitate la uz de fals.
Conform anchetatorilor, cu toate că majoritatea celor ridicați de procurori sunt analfabeți, aceștia au obșinut, pe lângă permise categoria B, inclusiv categoriile C, D sau E.