Zeci de transportatori protestează în fața ministerului Transporturilor. După referendum, vom fi 2.500 de mașini la București! COTAR discută cu reprezentanții lui Lucian Șova

Zeci de transportatori protestează în fața ministerului Transporturilor. După referendum, vom fi 2.500 de mașini la București! COTAR discută cu reprezentanții lui Lucian Șova
Publicat: 27/09/2018, 11:23
Actualizat: 29/10/2018, 23:50

Câteva zeci de transportatori protestează în fața ministerului de resort, între orele 9:00-15:00, spunând că sunt nemulțumiți de modul în care se acordă licențele pentru cursele de transport persoane județene și interjudețene.

Membrii Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) se află la ora transmiterii acestei știri la Comisia de Dialog Social cu reprezentanți din minister, unde se discută despre schimbarea reglementărilor privind transportul de pasageri. „Ni se reduc numărul de curse sau ne dispar”, a declarat pentru MEDIAFAX, unul dintre șoferii protestatari

„Am avut 300 de mașini, 300 din 500, pentru că nu au mai avut unde să le bage cei de la Poliția Rutieră, nu au avut spațiul necesar, conform protocolului”, a declarat pentru MEDIAFAX, Ion Comuși, vicepreședintele Confederației. Acesta s-a referit doar la numărul transportatorilor care au participat joi la miting.

„Peste două săptămâni, după referendum, vom fi 2.500 de mașini la București. Mâine, după protest, vom merge la Subcomisie, la Comisia de la Primărie, pentru aprobarea mitingului de săptămâna viitoare, miercuri și joi, iar peste două săptămâni avem 2.500 de oameni la București, cu mașini cu tot”, a precizat Comuși.

Săptămâna trecută, transportatorii au anunțat că vor protesta în zilele de 25 septembrie, 26 septembrie și 27 septembrie, cu 1.000 de autocare, dar au obținut autorizație doar pentru 26 și 27 septembrie, pentru un miting cu 500 de autocare.

Transportatorii sunt nemulțumiți că se discută modificarea reglementărilor privind transportul de persoane, atât interjudețean, cât și județean, așa cum sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 980/2011. Reglementările vizate sunt incluse într-un proiect legislativ care se află în dezbatere la Comisia de Dialog Social.

„Noi i-am cerut domnului ministru Șova un singur lucru: să scoată subpunctul de pe ordinea de zi și să îl pună într-o dezbatere publică. S-o discutăm, după cum este și normal și să cădem de comun acord, nu cum este neapărat mai bine pentru noi, ci pentru cetățean”, au menționat reprezentanții COTAR, anterior, într-un comunicat de presă.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, săptămâna trecută că a primit nenumărate notificări de la Consiliul Concurenței care solicită, la acordarea licențelor pentru transporturile interjudețene de pasageri din România, eliminarea criteriului de vechime pe traseu.

„În România, astăzi și de mai mult de 15 ani, o companie, dacă este autorizată pentru transport de pasageri și își propune să facă transporturi de la București la Madrid, poate face acest lucru în maximum o săptămână, capătă toate autorizările. Dacă dorește să facă transport de la București la Iași, nu a putut să facă acest lucru niciodată și, în viziunea transportatorilor, care își propun să protesteze nici nu ar trebui să poată face acest lucru vreodată. Pentru că până acum criteriul de alocare a acestor trasee în exclusivitate a fost legat de vechimea pe trasee. Regulamentul european 1.370, care intră în vigoare la 1 iulie 2019, prevede ca accesul la piața transporturilor publice regulate de pasageri să fie liber. Proiectul de ordin pe care l-am promovat, și care se află în consultare publică, reglementează acest lucru. Nu pierde nimeni dreptul de a avea acces la piață, însă nici nu va mai fi împiedicat nimeni să aibă acces la piață”, a explicat Șova.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Un limbaj pe care Putin îl înțelege”. Ce sunt rachetele ATACMS cu rază lungă cu...
Mihaela Botezatu a răbufnit la nici o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Eu...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Cum va fi influențat războiul după ce SUA au permis Ucrainei să atace Rusia cu...
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă...
O tânără de 22 de ani care urma să fie eutanasiată s-a răzgândit cu câteva...
Prima reacție a Moscovei, după ce Kievul a primit dreptul să folosească rachete ATACMS pentru...
Divorț surprinzător în showbiz! Vedeta pe care ai văzut-o la PRO TV într-un serial celebrul...
Ce înseamnă dacă mori în vis? Răspunsul experților în somnologie
Cine este tatăl adolescentului de 15 ani care a ieşit cu Lamborghiniul pe străzi
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
A apărut o nouă teorie în cazul morții lui Vladimir Shklyarov! Balerinul rus ar fi...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Noul Mitsubishi Outlander, acum și în România. Prezentarea noului SUV japonez – VIDEO
Ciolacu, Grindeanu si Simonis s-au plimbat in străinătate în avioane private, închiriate de firma Nordis....
Alimentul MINUNE cu beneficii DUBLE! Protejează creierul și scade colesterolul
Permis de conducere doar după 26 de ani pentru bărbați. Reguli mai stricte pe șoferii...
Schimbări importante în Codul Muncii. Informațiile care trebuie să ajungă la toți angajații
De ce întârzie UEFA verdictul în cazul meciului România- Kosovo. Când ar putea veni decizia
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe...
VIDEO Daniela Iliescu este gravidă cu al doilea copil! Culiță Sterp și partenera lui au...
Motivul pentru care Culiță Sterp și Daniela Iliescu au făcut nunta fără invitați. Soția artistului...
BANCUL ZILEI. Bulă o întreabă pe Bubulina: – Ce ai pregătit pentru astăzi?
Poluarea din New Delhi a depășit de 60 de ori limita de siguranță