Prima pagină » Știri » Zgonea: Avem foarte multe de spus despre porcăriile din învățământ, din ultimii ani

Zgonea: Avem foarte multe de spus despre porcăriile din învățământ, din ultimii ani

Zgonea: Avem foarte multe de spus despre porcăriile din învățământ, din ultimii ani
Valeriu Zgonea spune că actuala guvernare are "foarte multe de spus despre porcăriile din ultimii trei ani și jumătate din sistemul de învățământ" și că, dacă ar fi membru PDL, i-ar fi rușine la gândul că fosta guvernare a închis școli, a generat șomaj și a tăiat salariile profesorilor.

Valeriu Zgonea spune că actuala guvernare are „foarte multe de spus despre porcăriile din ultimii trei ani și jumătate din sistemul de învățământ” și că, dacă ar fi membru PDL, i-ar fi rușine la gândul că fosta guvernare a închis școli, a generat șomaj și a tăiat salariile profesorilor.

Președintele Camerei Deputaților a afirmat luni, la Sinaia, întrebat cum comentează intenția PDL de a depune moțiune pe tema educației, că Guvernul așteaptă această moțiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Așteptăm moțiunea. Avem foarte multe de spus despre porcăriile din ultimii trei ani și jumătate din sistemul de învățământ”, spus Zgonea.

În contextul în care zilele acestea la Sinaia s-a lansat o campanie UNICEF denumită „Hai la școală”, care are ca scop reducerea absenteismului școlar, președintele Camerei Deputaților, prezent la eveniment, a spus că, dacă ar fi membru PDL, i-ar fi rușine cu ceea ce a făcut fosta guvernare în ultimii trei ani și jumătate în sistemul de învățământ.

„Personal, dacă aș fi în Partidul Democrat Liberal și aș fi închis două mii de școli, aș fi generat șomaj și aș fi tăiat salariile profesorilor și aș fi făcut mizeriile pe care le-au făcut în învățământul românesc, ca UNICEF să vină să-ți facă un proiect după trei ani și jumătate de condus România, un proiect «Hai la școală», mie mi-ar fi rușine”, a spus Valeriu Zgonea.

Acesta a precizat că un astfel de proiect este „un semnal prost” pentru România întrucât acest lucru „înseamnă că politicile publice în acest domeniu din ultimii ani nu au avut efect decât în raportări statistice”.

Citește și