„Prioritățile DIICOT sunt de fapt prioritățile Ministerului Public. E vorba de evaluarea dosarelor care sunt vechi, a se vedea care sunt mijloacele de probă care trebuie administrate. Măsurile care trebuie asigurate, resursele umane și cele de care are nevoie DIICOT-ul pentru ca dosarele să fie instrumentate, dosarele care sunt mai vechi și care prezintă o complexitate deosebită. De asemenea, este important să vedem calitatea actelor de urmărire penală și respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor care sunt implicate în aceste cauze. Felix Bănilă a fost numit prin decret prezidențial în calitate de procuror-șef și este momentul să-și arate resursele pe care le-a prezentat odată cu proiectul domniei sale și nu mă îndoiesc că un nou procuror șef va veni cu idei noi, cu resurse noi, pentru punerea în aplicare a priorităților Ministerului Public”, a declarat Augustin Lazăr, la ieșirea de la sediul CSM.
Marți, a avut loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), ceremonia de instalare în funcția de procuror șef a lui Oliver Felix Bănilă. La eveniment a participat și Augustin Lazăr.
La rândul său, procurorul șef al DIICOT a subliniat faptul că obiectivul său prioritar constă într-o evaluare a întregii activități a DIICOT și stabilirea direcțiilor de acțiune. Totodată, Felix Bănilă a anunțat faptul că obiectivele stabilite în proiectul de management vor fi puse în aplicare.
Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Felix Bănilă în funcție de procuror-șef sl DIICOT, pe o perioadă de trei ani.