Ziua AVIAȚIEI Române şi a Forţelor Aeriene va fi celebrată sâmbătă, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor

Publicat: 19 07. 2024, 12:14
Ziua Aviației Române. Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene va fi celebrată sâmbătă, 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, acolo unde va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul ceremoniei vor zbura aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 şi IAR-99, precum şi elicoptere de tip EC-135 SMURD şi S-70M Black Hawk şi o aeronavă Learjet 75 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere SA-365 Dauphin ale Serviciului Român de Informaţii, aeronave Extra 300 aparţinând Aeroclubului României, o aeronavă C-17 Globemaster de la Baza Aeriană Papa din Ungaria şi avioane F-18 Hornet ale Forţelor Aeriene Finlandeze.

„În data de 20 iulie a.c., în intervalul orar 10:00-11:00, Ministerul Apărării Naționale – Statul Major al Forțelor Aeriene, va organiza la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, o serie de activități cu prilejul celebrării “Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene” constând într-o ceremonie militară cu depuneri de coroane, jerbe de flori și survol aerian”, se arată în informarea cu privire la ceremonia militară și religioasă Zilele Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Potrivit informării, pentru buna desfăşurare a evenimentului, în intervalul orar 09:00 – 12:00, se va restricţiona traficul rutier pe arterele:

– Bd. Aviatorilor, pe ambele sensuri de circulație, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle;
– Aleea Modrogan și Aleea Alexandru;
– Str. Arhitect Ioan Mincu, pe ambele sensuri de circulație, între Șos. Kiseleff și Bd. Aviatorilor;
– Str. Aviator Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulație, între str. Ermil Pangratti și Bd. Aviatorilor;

În plus, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri. Totodată, pietonilor le recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

CITEȘTE ȘI:

Femeile din Armata Română, pledoarie pentru excelență la nivel NATO. Simona Măierean, prima femeie din Alianță care a pilotat un supersonic