Prima pagină » Știri » ZIUA MUNCII. POLIȚIA GRĂTARELOR intră în acțiune de 1 MAI. Amenzile la picnic pot ajunge la 5.000 de lei

ZIUA MUNCII. POLIȚIA GRĂTARELOR intră în acțiune de 1 MAI. Amenzile la picnic pot ajunge la 5.000 de lei

ZIUA MUNCII. POLIȚIA GRĂTARELOR intră în acțiune de 1 MAI. Amenzile la picnic pot ajunge la 5.000 de lei
De ZIUA MUNCII 2013, Inspectorii de la Garda Națională de Mediu vor patrula alături de polițiști și jandarmi, în zonele de agrement preferate de români pentru grătare, în cele special amenajate, dar și pe litoral, pentru a verifica dacă regulile impuse de „legea picnicului".

De ZIUA MUNCII 2013, Inspectorii de la Garda Națională de Mediu vor patrula alături de polițiști și jandarmi, în zonele de agrement preferate de români pentru grătare, în cele special amenajate, dar și pe litoral, pentru a verifica dacă regulile impuse de „legea picnicului”.

„În perioada 1-4 Mai, echipe mixte formate din comisari Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției locale vor desfășura acțiuni de patrulare în zonele special amenajate pentru activități de picnic, respectiv în zonele de afluență publică consacrate, pentru prevenirea unor incidente nedorite”, informează Garda de Mediu, într-un comunicat.

SURPRIZA PE CARE MILIOANE DE ROMÂNI AU AVUT-O DE ZIUA MUNCII

Potrivit Legii 54/2012, activitățile de picnic pot fi organizate numai în zone special amenajate sau în zone indicate pentru picnic care aparțin domeniului public ori privat al statului și/sau al unităților administrativ-teritoriale, zone în care există utilități și facilități pentru desfășurarea unor astfel de activități și este permisă aprinderea focului.

Regulile impuse de legea picnicului pentru gratargii, dar și alte reglementări pe care inspectorii de la Garda de Mediu și polițiștii le vor urmări sunt: păstrarea curățeniei și aruncarea deșeurilor doar în containerele special amenajate, aprinderea focului doar în locurile special amenajate, supravegherea arderii și stingerea jarului după încheierea activității, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor doar în zonele amenajate în acest scop, păstrarea liniștii și ordinii publice.

Legea interzice de asemenea celor care ies la picnic sau la iarbă verde să polueze cursurile de apă, să arunce țigări, chibrituri sau obiecte aprinse la întâmplare, să spele obiectele care au fost folosite la activități de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate, să distrugă amplasamentul sau cadrul natural.

ZIUA MUNCII – 1 MAI. Legea picnicului prevede amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

Citește și