Cercetătorii susțin că oamenii vor putea să-și încarce conștiința pe computer până la sfârșitul acestui an. Din acest motiv, ei le recomandă oamenilor să înceapă să își înregistreze rudele în vârstă.
Informaticianul Pratik Desai, care a fondat mai multe startup-uri de inteligență artificială în Silicon Valley, a spus că, dacă oamenii au suficiente înregistrări video și vocale ale celor dragi, există o „șansă de 100% ca rudele să trăiască pentru totdeauna cu voi”.
Desai, care și-a creat propriul sistem asemănător cu ChatGPT, a scris pe Twitter: „Acest lucru ar trebui să fie posibil chiar până la sfârșitul anului”.
Start regularly recording your parents, elders and loved ones. With enough transcript data, new voice synthesis and video models, there is a 100% chance that they will live with you forever after leaving physical body. This should be even possible by end of the year.
— Pratik Desai (@chheplo) April 8, 2023
Mulți oameni de știință cred că progresele rapide ale inteligenței artificiale, la care ChatGPT este lider, sunt gata să introducă o nouă „eră de aur” pentru tehnologie.
Cu toate acestea, cele mai strălucite minți ale lumii au păreri împărțite în privința tehnologiei. De exemplu, Elon Musk și peste 1.000 de lideri din domeniu cer o pauză, avertizând că progresele ar putea distruge omenirea.
Pe de altă parte sunt alți experți, precum Bill Gates, care cred că AI ne va îmbunătăți viața – și se pare că alți experți sunt de acord cu ideea că ne va ajuta să trăim pentru totdeauna.
Desai este de partea lui Gates, crezând că îi putem recrea pe cei dragi care au murit sub forma unor avataruri, care trăiesc într-un computer.
Procesul ar include digitizarea videoclipurilor, înregistrărilor vocale, documentelor și fotografiilor persoanei, apoi transmise unui sistem AI care învață tot ce poate despre individ.
Utilizatorii pot crea apoi un avatar specific care arată și se comportă la fel cum o făcea ruda lor când era în viață.
Vă recomandăm să citiți și:
OpenAI lansează o nouă versiune a ChatGPT: „La fel de bună ca OAMENII în multe contexte”