Pregătirea unui cozonac de nota 10 le poate da bătăi de cap chiar și gospodinelor care au o oarecare experiență în bucătărie.
Tocmai din acest motiv, nu puține sunt cele care preferă să-l comande.
Cu toate acestea, câteva trucuri pot face ca prepararea cozonacilor să nu mai pară o provocare.
Cozonacul nu se regăsește doar în tradiția românească, ci și în cea a altor popoare.
De pildă, în Bulgaria i se spune kozunak. De asemenea, și sârbii sunt familiarizați cu cozonacul, dar și italienii, vestiți pentru rețeta lor de panettone.
Aparent, prima rețetă de cozonac ar fi apărut în cărțile de bucate din Marea Britanie în ajurul anului 1700.
Cu toate acestea, cozonacul ar avea o istorie mai veche, mai precis în Egiptul Antic.
Egiptenii obișnuiau să adauge în compoziție miere și semințe.
Indiferent de regiunea în care e consumat, aluatul de bază pentru cozonac e același.
Gustul cozonacului este îmbunătățit, în unele rețete, adăugând în el fructe confiate, mac, vanilie, coajă de portocală și chiar vin dulce.
Deși multe gospodine evită să facă acasă cozonaci de teamă să nu rateze rețeta, câteva trucuri pot fi utile pentru un cozonac reușit.
Pe de altă parte, un cozonac făcut acasă este mai ieftin decât unul din comerț, care poate ajunge și la 70-80 de lei kilogramul.
Dacă vei ține cont de aceste sfaturi ale bucătarilor cu ștate vechi, ai toate șansele să faci un cozonac delicios și pufos.
Și cum Sărbătorile Pascale bat la ușă, iată 10 pași pe care trebuie să îi urmezi dacă vrei să îți iasă niște cozonaci super buni și aspectuoși.
INTRĂ ÎN GALERIA FOTO , UNDE VEI GĂSI MAI MULTE DETALII DESPRE CUM SĂ FACI UN COZONAC REUȘIT.
CITEȘTE ȘI:
10 pași ca să îți iasă un drob delicios
10 pași ca să vopsești ouăle de Paște fără să dai greș