Tradiția spune că ouăle, pasca și cozonacul se pregătesc în Joia Mare. Dacă nu reușești să le prepari, însă, pe toate în această zi, e bine să știi că mai poți coace cozonaci și pască doar în Sâmbăta Mare.
În Vinerea Mare se crede că este păcat să gătești sau să faci curățenie.
Iată 10 pași ca să pregătești o pască gustoasă și aspectuoasă.
INTRĂ ÎN GALERIA FOTO , UNDE VEI GĂSI MAI MULTE DETALII DESPRE CUM SĂ FACI O PASCĂ DELICIOASĂ
Cum s-a născut, însă, obiceiul de a mânca pască și cozonac la masa de Paște?
Legenda spune că, în timp ce predica împreună cu apostolii săi, Iisus a fost găzduit de un om mărinimos.
La plecare, fără ca ei să știe, bărbatul le-a pus în desagă pâine ca să aibă ce să mănânce pe drum.
Se mai spune că pasca este rotundă deoarece scutecele lui Iisus erau rotunde.
Dacă vrei să pregătești acasă acest desert tradițional, câteva ponturi îți vor fi de mare ajutor.
Chiar dacă nu ești neapărat o expertă în bucătărie, dar ți-ai propus ca anul acesta, de Sărbătorile Pascale, să nu mai comanzi pasca, ci să o faci tu, e bine să știi că bucătarii cu experiență au propriile lor trucuri.
Dacă vei ține seama de ele, cu siguranță nu vei da greș, iar acest desert tradițional va face deliciul mesei pascale în familie.
CITEȘTE ȘI:
10 pași ca să pregătești un cozonac pufos și savuros
10 pași ca să vopsești ouăle de Paște fără să dai greș
10 pași ca să îți iasă un drob delicios
REȚETE. Pască cu brânză de vaci. Poate să iasă dulce sau sărată, în funcție de preferințe
REȚETE DE PASCĂ. Trei moduri simple de a prepara PASCA pentru masa de Paște