Andreea Ștefan, rănită la Colectiv, care a murit vineri în Germania, fusese operată săptămâna trecută
Tânăra din Râmnicu Vâlcea a fost internată pe 30 octombrie, în noaptea incendiului din Colectiv, la Spitalul „Sfântul Ioan” din București, în stare critică, cu arsuri pe jumătate din suprafața corpului și cu arsuri grave ale căilor respiratorii,
În seara de 8 noiemebrie, fata a fost transferată la Clinica pentru Chirurgie Plastică și Răniți cu Arsuri Grave, din orașul Bochum, Germania, iar ulterior a fost operată de către medicii germani pentru a i se pune grefe de piele, potrivit unei postări din 12 noiembrie, de pe site-ul în liniedreapta.net.
„Andreea Ștefan a fost operată de medicii germani la începutul acestei săptămâni (n.r. – în săptămâna 9 – 15 noiembrie) pentru a i se pune grefe de piele. Pentru ea urmează acum o perioadă destul de lungă de recuperare în care este vital să nu apară infecții. Andreea este în continuare intubată, dar partea respiratorie evoluează bine”, se arăta în postarea din 12 noiembrie de pe site-ul inliniedreapta.net.
Rude și apropiați ai Andreei Ștefan au făcut apel, în repetate rânduri, pe rețeaua de socializare și pe site-ul inliniedreapta.net, la toate persoanele care doreau și puteau să contribuie cu sume de bani pentru recuperarea tinerei, în acest sens pe numele tatălui fetei, Coriolan Ștefan, fiind deschis un cont pentru donații.
Andreea Ștefan locuia în București și, din anul 2012, lucra ca HR Administrator la Accenture România.
Potrivit informațiilor de pe profiul de Facebook al Andreei Stefan, înainte de a lucra la compania Accenture România, aceasta a lucrat la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM), unde a fost Business Analyst.
Andreea Ștefan a absolvit Facultatea de Administrație Publică a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, din București.
Conform profilului de Facebook, Andreea Ștefan era iubitoare de pisici, dovadă fiind numeroasele postări cu feline, dintre care unele îi aparțineau.
Tânăra de 28 de ani avea, potrivit informațiilor de pe pagina sa de Facebook, o relație cu Marvin Nicodemus, din Frankfurt ,Germania, pe care cei doi au anunțat-o rețeaua de socializare în 24 aprilie 2015.
La spitale din Germania au ajuns cinci răniți din Colectiv, trei au plecat pe cont propriu, printre care și un cetățean german, iar alte două, printre care și Loredana Dărăscu, au fost transferate din spitale din Capitală. Loredana Dărăscu a murit în 13 noiembrie, la clinica din Germania.
În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 31 de persoane, numărul victimelor ajungând, vineri, la 58.
Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite și internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unități sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveția, unul în Franța și doi în Germania.
În spitalele din București mai sunt internate 44 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre 11 în stare critică sau gravă.