Prima pagină » Tragedia Din Clubul Colectiv » O studentă italiancă și bodyguardul de la Colectiv, între cele șapte persoane care au murit sâmbătă

O studentă italiancă și bodyguardul de la Colectiv, între cele șapte persoane care au murit sâmbătă

O studentă italiancă și bodyguardul de la Colectiv, între cele șapte persoane care au murit sâmbătă
Printre cele șapte persoane rănite în urma incendiului de la clubul Colectiv care au murit sâmbătă se află o tânără de 20 de ani din Italia care studia la București în programul Erasmus și bodyguardul clubului, rănit în timp ce încerca să salveze victime ale tragediei.

Bilanțul incendiului din Colectiv a ajuns, sâmbătă, la 39 de persoane decedate, după ce alte șapte victime au murit în spitale. Acestea sunt: Tullia Ciotola, Florin Popescu, Daniel Ciobanu, Ionuț Cosmin Popescu, Ionuț Maior, Adrian Popa și Alexandru Chelba.

– Tullia Ciotola

Unul dintre răniții care au murit în Olanda, unde fuseseră transferați sâmbătă, este o tânără italiancă, Tullia Ciotola, în vârstă de 20 de ani.

Presa din Italia a relatat despre ea că era studentă la Universita Orientale di Napoli și se afla la București în cadrul programului Erasmus. Tânăra a mers în clubul Colectiv în 30 noiembrie împreună cu alți colegi din cadrul programului, doi spanioli, un turc și un german. Atunci când a izbucnit incendiul, ea ar fi încercat să își găsească prietenii, dar bucăți incandescente au căzut peste ea, tânără fiind transportată la spital cu arsuri pe 50 la sută din suprafața corpului.

Ea a fost internată la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”, presa italiană relatând că avea plămânii grav afectați în urma incendiului, ceea ce făcea ca un eventual transfer al ei la o unitate medicală din Italia să fie exclus.

Părinții tinerei au venit la București de urgență, iar colegii săi de la universitatea din Napoli au afișat un banner cu mesaje de susținere pentru tânără.

Tullia Ciotola a murit sâmbătă dimineață, la Rotterdam, unde a fost transportată cu o aeronavă militară, pentru a fi tratată într-un spital din Olanda.

– Florin Popescu

Florin Cristian Popescu, bodyguardul clubului Colectiv, era internat la Spitalul SRI, în stare critică, cu pronostic rezervat.

Florin Cristian Popescu, în vârstă de 35 de ani, era din București și lucra ca bodyguard în clubul Colectiv. Acesta a fost grav rănit în incendiul din club, în timp ce încerca să salveze victime ale tragediei. El a decedat, sâmbătă, în Olanda, unde fusese transferat.

„Cei doi pacienți răniți grav în urma tragediei de la Colectiv au fost transferați azi-noapte la un spital din Olanda. Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, în această dimineață, ni s-a comunicat decesul lor. Cetățeanul român în vârstă de 35 de ani și tânăra din Italia, în vârstă de 20 de ani, fuseseră internați la spitalul ‪#‎SRI‬ în noaptea de 30 octombrie în stare critică. Dumnezeu să-i odihnească în pace! La spitalul #SRI mai sunt internați doi pacienți români, starea lor fiind stabilă, cu evoluție lent favorabilă. ‪#‎Patriaapriori‬”, scrie într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a SRI.

Florin Cristian Popescu nu mai are părinți, aceștia fiind decedați, iar după tragedia din Colectiv prietenii lui s-au mobilizat pe Facebook și au distribuit fotografii cu el pentru a-i găsi rudele.

„Apel umanitar! Prietenul nostru drag Popescu Florin Cristian, fiul asistentei Bibi Iordănescu, este una dintre victimile teribilului incendiu. Din păcate, părinții au decedat si nu cunoaștem nicio rudă sau un prieten apropriat. Este internat în stare foarte gravă la Spitalul SRI.( Terapie Intensiva). Vă rugăm frumos să ne ajutați cu distribuirea acestui mesaj!. Doar dacă suntem mai mulți mesajul este văzut și reușim sa informăm în timp corespunzător familia. Ajutați-ne să îl salvăm!”, scria un prieten al tânărului.

– Daniel Ciobanu

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatăl a doi copii și se ocupa și de producție audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.

El a murit sâmbătă dimineață, la Spitalul de Arși.

„Cu durere în suflet vă anunțăm că Dan a luptat până astăzi, la ora 7:30, să rămână cu noi. Va rămâne în amintirile noastre ca unul dintre cei mai minunați oameni! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, Daniela Ciobanu, soția chitaristului trupei Prea Târziu.

Potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu, Daniel Ciobanu a suferit arsuri grave pe o suprafață de 47% din corp și o deteriorare severă a căilor respiratorii cauzată de toxinele inhalate în incendiul din Colectiv. „Pielea arsă s-a suprainfectat”, a mai scris Andrei Ciobanu.

Daniel Ciobanu trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secției de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center.

Vineri, reprezentanții Spitalului de Arși, întrebați despre Daniel Ciobanu, declarau că acesta era în stare foarte gravă și a necesitat traheostomie de urgență.

„Medicii curanți au considerat că ar avea mai multe șanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel și a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede și dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor și un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion și de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentru că se poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut inițiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav”, spunea un medic de la Spitalul de Arși.

„Noi am făcut toate eforturile, specialistul din Israel a venit și a zis că șansele lui sunt de maximum 20-30 la sută. Am trimis toate documentele pacientului”, mai spunea medicul de la Spitalul de Arși.

– Ionuț Cosmin Popescu

Ionuț Cosmin Popescu era internat la Spitalul de Arși și avea arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului, fiind de o săptămână în comă indusă.

Ionuț Cosmin Popescu, în vârstă de 32 de ani, era din Focșani, dar lucra în București. Fiu al lui Valter Popescu, fost director al societății de termoficare din Focșani (ENET SA), și al doctorului Anișoara Popescu, Ionuț Cosmin Popescu s-a numărat printre victimele incendiului din clubul Colectiv, în care a decedat și prietena tânărului, Monica Tănăsoiu, în vârstă de 35 de ani. Fata era din Ploiești, dar locuia în București, unde lucra la o agenție de publicitate. Monica Tănăsoiu a murit chiar în noaptea incendiului, fiind identificată de către mama sa, a doua zi, la morgă, după cercei.

-Ionuț Maior

La Spitalul Universitar de Urgență București a murit, sâmbătă, Ionuț Maior (27 de ani). Soția acestuia este internată, în urma incendiului din Colectiv, tot în Spitalul Universitar, aceasta fiind detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.

Ionuț Maior era din Bacău și a fost basist al trupei Bruma, potrivit informațiilor de pe pagina sa de Facebook, unde el postase, în ultima perioadă, mai multe filmulețe cu piese ale trupei Goodbye to Gravity, la al cărei concert se afla împreună cu soția sa. Tânărul suferise arsuri grave după ce, în urma incendiului, s-a aruncat peste soția sa pentru a o salva.

Printre cei care au murit sâmbătă se află și Adrian Popa. Acesta a decedat la Spitalul Floreasca. Adrian Popa, în vârstă de 29 de ani, era pasionat de fitness și culturism și fusese grav rănit în incendiul izbucnit în clubul Colectiv.

Ultima persoană decedată este Alexandru Chelba. Acesta este al treilea rănit în incendiul din clubul Colectiv care a murit sâmbătă în Spitalul de Arși. Avea 33 de ani.

Astfel, numărul persoanelor care au murit în urma incendiului de la clubul Colectiv a ajuns la 39.