Prima pagină » Tragedia Din Clubul Colectiv » Pompierii îl apără pe prim adjunctul de la ISU București: A salvat vieți la Colectiv

Pompierii îl apără pe prim adjunctul de la ISU București: A salvat vieți la Colectiv

Pompierii îl apără pe prim adjunctul de la ISU București: A salvat vieți la Colectiv
Orlando Șchiopu, suspendat miercuri din funcția de prim adjunct al ISU București, alături de șeful instituției și de adjunct, este apărat de colegi, care spun despre el că a salvat vieți în incendiul de la Colectiv, ceea ce face de 23 de ani, pe teren.

Revista Pompierilor a publicat vineri un articol în care colegii îi iau apărarea prim adjunctului ISU București suspendat din funcție miercuri.

„Șchiopu este pompier călit în flăcările nenumăratelor incendii la care a participat de-a lungul carierei de salvator. Cei care au avut ocazia să lucreze cu pompierii, știu că există printre ei oameni a căror mare dragoste este „STINGEREA”. Ei, pompierul Șchiopu este unul dintre acești”, au scris colegii pe site-ul revistei.

Pompierii bucureșteni spun despre fostul lor șef că, „deși comandant, ipostazele de ferchezuit în spatele unui birou nu îl caracterizează”.

În ochii colegilor de breaslă, Orlando Șchiopu este un erou, care de 23 de ani a salvat sute de vieți prin activitatea sa. Mai mult, în noaptea tragediei, pe 30 octombrie, el se afla în prima linie la clubul Colectiv, se arată în articolul citat.

„În noaptea blestemată de la Colectiv, pompierul Șchiopu salva vieți. Pe fața lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranță. Se vede efortul supraomenesc și disperarea, dacă vreți, cu care încerca să salveze vieți”, povestesc pompierii.

Șefii ISU București-Ilfov – inspectorul șef colonel Mihai Mirel Guță, prim-adjunctul Orlando Schiopu și adjunctul Giani Aldoiu -au fost suspendați din funcții la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora instituția a primit o adresă de la organizatorul de evenimente Emagic, la sfârșitul lunii septembrie, prin care era informată că în local urma să aibă loc un festival de muzică cu 2.000 de participanți și i se cerea un punct de vedere.

După incendiul din 30 octombrie, secretarul de stat Raed Arafat declara că la ISU București nu figura niciun document, nicio solicitare, pentru autorizarea activității care se desfășura acolo sau pentru un punct de vedere.

În urma aparției informațiilor privind adresa Emagic, a fost făcut un control de urgență la ISU București, dovedindu-se că instituția primise adresa și dăduse și un răspuns.

Cei trei șefi ai ISU București au fost și audiați la DNA, care instrumentează un dosar privind autorizarea clubului Colectiv, în calitate de martori.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fața locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Aproximativ 200 de persoane au fost rănite, 147 fiind internate în spital. Dintre acestea, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.