Tânăr care și-a pierdut doi prieteni în Clubul Colectiv: M-au sunat și țipau „vino să ne ajuți! „
Tânărul povestește că fusese și el invitat la concert, pentru că mergea des în Clubul Colectiv, însă vineri seară a preferat să rămână acasă, fapt care i-a salvat viața. „Așa am simțit, că trebuie să stau acasă”, spune acesta.
Doi prieteni de-ai săi au mers la concert și, imediat după izbucnirea incendiului, l-au sunat. „Țipau. Vino să ne ajuți. Doi prieteni erau de-ai mei și, restul, pe acolo țipau toți. Toată lumea țipa”, povestește tânărul, care a venit luni la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a dona sânge pentru celelalte victime ale tragediei.
Cei doi prieteni ai acestuia aveau 21 și, respectiv, 17 ani. Tânărul a ajuns la fața locului după aproximativ 30 de minute.
„Crede-mă că nu pot să descriu. Erau cadavre peste cadavre, toată lumea se călca în picioare acolo. Sunt niște imagini foarte șocante, chiar aș vrea să le uit”, a spus acesta, adăugând că în momentul în care a ajuns în fața Clubului Colectiv ieșeau în continuare victime arse din incintă. I-a găsit și pe prietenii săi. „I-am recunoscut, am știut din prima că sunt ei”, a spus acesta.
Cei doi prieteni ai săi nu au supraviețuit. „După ce au fost scoși, n-au mai rezistat durerii și s-au stins”, spune el.
Tânărul susține că mergea des în Clubul Colectiv, însă nu s-a gândit niciodată că s-ar putea produce o astfel de tragedie. Potrivit acestuia, condițiile din club erau la fel în fiecare weekend, Colectiv fiind arhiplin, iar ușile de la intrare fiind blocate. El a venit luni la Spitatul Universitar pentru a dona sânge pentru celelalte victime ale tragediei.
Potrivit ultimului bilanț, în incendiul din Clubul Colectiv au murit 30 de persoane, ultima – o tânără de 26 de ani – în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar-Arseni.
Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, până la 90 fiind în stare critică și gravă. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt la Spitalul de Arși – 27 (trei în stare critică, 10 grav, 14 în stare stabilă), Spitalul „Bagdasar Arseni” – 21 (trei intubați, 18 în stare stabilă), Spitalul Universitar – 20 (șase în stare critică, trei în stare gravă, 11 în stare stabilă), Floreasca- 15 (14 intubați, unul în stare stabilă), Elias – 14 (patru intubați, 10 în stare stabilă) și Spitalul Militar – 12 (doi intubați, 10 în stare stabilă).
Totodată, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” sunt internați șase tineri, între care doi frați de 16 ani și 17 ani și 11 luni (doi pacienți intubați, patru în stare stabilă), la Spitalul „Sfântul Ioan” – opt răniți (șase intubați, doi în stare stabilă), Spitalul SRI – șase (doi grav, patru în stare stabilă), Spitalul „Sf. Pantelimon” – cinci (doi intubați, trei în stare stabilă) și la Spitalul Gerota – trei pacienți în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniți sunt în stare critică, gravă sau intubați.