Primiți bani din străinătate?

Primiți bani din străinătate?
Publicat: 26/09/2016, 12:53

Oamenii au tendința să se obișnuiască nu doar cu binele dar și cu răul, atâta timp cât nu știu că se poate schimba ceva în bine. De exemplu, foarte mulți ani cei care trimiteau bani peste hotare s-au resemnat cu ideea că trebuie să plătească comisioane mari. Credeau că cei care se ocupă cu aceste tranzacții au costuri operaționale ridicate și ca urmare se justifică taxarea lor. Evident că industria remitențelor financiare a propagat această ideea până când toată lumea a acceptat-o. Pe lângă comisioanele de transfer mari, diaspora pierde bani și pe un curs valutar nefavorabil de multe ori.
În acest moment însă, chiar și cei mai puțini informați oameni au aflat că există alternative. Provocarea este aceea de a oferi o minimă educație financiară celor care trimit bani în țară sau în străinătate și continuă să plătească taxe și comisioane mari. Băncile sunt cele care efectuează majoritatea operațiunilor, însă operatorii clasici trimit sume uriașe la rândul lor. Toți percep comisioane mari care pot depăși ușor 15% în anumite cazuri.

Transferurile de bani online sunt viitorul

Companii precum TransferGo sunt o alternativă mai mult decât rezonabilă acestor tranzacții, iar modelul lor de afaceri se bazează pe comisioane mici. Diferențele de bani care ajung la destinație sunt considerabile și din acest motiv chiar și cei mai reticenți sunt tentați să le acorde o șansă. Ideea de a schimba sistemul nu este nouă însă în acest moment chiar au instrumentele necesare la îndemână pentru a o face.
Din punct de vedere strict financiar, avantajele oferite sunt evidente și lumea s-ar aștepta la un exod masiv din partea celor care trimit bani în străinătate spre aceste modalități de a trimite bani online. Faptul că lucrurile evoluează într-un ritm mai scăzut, este doar o consecință a faptului că oamenii sunt rezistenți la schimbare și nu au o educație financiară minimă. În momentul în care vor fi convinși de transparența, siguranța și eficiența noilor metode de transfer de bani, schimbarea va fi totală.
TransferGo ca și alți operatori de plăți online înregistrează creșteri semnificative de la an la an. Cea mai bună parte este că trendul este ireversibil, iar cei care încearcă noile servicii nu se mai întorc la vechiul sistem. Bani sunt converitiți în valută aleasă intern, fără plata unor comisioane aberante și la un curs de schimb corect. Spre deosebire de bănci, ei oferă transparență maximă.
Consecința directă este accea că un client plătește cu 90% mai puțin pe comisioane, iar la destinație ajunge o sumă mai mare. Tânăra generație cu precădere, a îmbrățișat deja noile tehnologii care sunt în deplin acord cu modul lor de viață. Ei înțeleg foarte bine cum tehnologia pusă la lucru în folosul individului poate reduce costurile și simplifica tranzacțiile. Nici măcar nu este nevoie de pregătire economică pentru a înțelege avantajele și a le aprecia.
Băncile nu doar că nu se mai pot împotrivi la nesfârșit acestei revoluții financiare, însă au început să ofere servicii similare. Trebuie să reducă taxele percepute și să facă transferul de bani mai repede și într-un mod mai transparent. Deși fac progrese în această direcție, sunt instituții cu un puternic caracter birocratic, iar asta le împiedică să fie mai agile și mai flexibile. Avantajul companiilor din industria Fintech este că ele au pornit de la o altă premisă și acum doar își îmbunătățesc serviciile.
Dacă primiți bani din străinătate și vi se pare că sunteți taxați prea mult de bănci sau operatorii de tranzacții cu cash, sunteți îndreptățiți să credeți asta. Nu vă costă nimic să încercați ceva diferit și puteți începe cu o sumă mică de test. Veți descoperi singuri avantajele noilor tehnologii precum cele de la TransferGo.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Noor Inayat Khan, prințesa spioană. A strigat „Libertate” înainte să fie împușcată în cap de...