Un turist român care a plecat în Corfu, Grecia, cu mașina spune că drumul cu autoturismul personal este obositor și costisitor. În schimb, transportul cu avionul costă cam tot atât și „în 3 ore ești la plajă, cu berea în mână”.
El afirmă că a pierdut două zile la plecare și două zile la întoarcere, în condițiile în care ar fi fost mai rentabilă o călătorie cu avionul în Grecia. „Gândiți-vă bine cu ce veniți. Chiar nu merită efortul”, avertizează el.
„Am venit cu mașina în Corfu și rău am făcut, plecat la 5 din București, 16.00 oprire la Seres, a doua zi la 9.00 pe drum la 14.30, Igoumenitsa ferry.
Am pierdut 2 zile la venire și 2 la plecare, care puteau fi de concediu, și cel puțin 500 euro cheltuiți pe drum pe cazări, combustibil, ferry, taxe autostradă, rovignete.
Am observat că sunt foarte puțini români veniți cu auto personal, majoritatea cu avion care e pe la 250 euro, mașini închiriate de la aeroport, în 3 ore ești la plajă, cu berea în mână, versus două zile de stat la volan, se schimbă obiceiurile oamenilor!
Așa că gândiți-vă bine cu ce veniți, drumul de venire nu e tocmai ok, pe autostrăzile din Grecia se lucrează și pe unele se merge pe o singură bandă, DN-ul din Bulgaria plin de cârpeli, chiar nu merită efortul!”, a scris un român pe grupul Forum Corfu, de pe Facebook.
Mulți români aleg să meargă în concedii alături de multe familii, rude sau prieteni și merg în coloană cu mașinile. Grecia este una dintre destinațiile favorite ale turiștilor din țara noastră, iar pe rețelele de socializare există grupuri în care oamenii își spun experiențele de acest gen.
Este și cazul unui bărbat, care merge des în Grecia în concediu, iar pe grupul de Facebook „Forum Thasos” a vorbit despre condusul mașinilor în coloană și a oferit și câteva sfaturi, evident, din proprie experiență.
„Am tot văzut aici fel de fel de păreri pro și contra despre călătoritul «în coloană». Există avantaje și dezavantaje, dar mai ales niște reguli de conduită preventivă care ar trebui respectate. Lista nu este exhaustivă și orice completare e binevenită. Recomandări personale:
Maxim 3 mașini în coloană sau perechi.
Primul este tot timpul cel mai lent, iar ultimul cel mai rapid, excepție atunci când există un veteran care știe bine drumul, iar ceilalți sunt începători. Folosiți walkie talkie, pentru o comunicare rapidă pe distanțe scurte. Stabiliți dinainte puncte de așteptare/ întâlnire în caz că nu puteți comunica”, a scris el.
El a continuat postarea și cu câteva precizări mai detaliate, pentru fiecare șofer, în funcție de poziționarea sa în coloană.
„Dacă ești primul din coloană sau intermediar:
Dacă ești ultimul sau intermediar:
Chiar și așa, comentariile critice la adresa sa nu au întârziat să apară. Zeci de alți șoferi și-au dat cu părerea și au adus argumente contra.