Prima pagină » Turism » Cât a plătit un turist român pentru un kebab cumpărat din Marele Bazar din Istanbul: „E HOȚIE pe față! M-au furat chiar și la Uber””

Cât a plătit un turist român pentru un kebab cumpărat din Marele Bazar din Istanbul: „E HOȚIE pe față! M-au furat chiar și la Uber””

Cât a plătit un turist român pentru un kebab cumpărat din Marele Bazar din Istanbul: „E HOȚIE pe față! M-au furat chiar și la Uber””
Image: 6194711, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Un turist român a trăit o experiență neplăcută în Marele Bazar din Istanbul, când a primit o notă de plată surprinzător de mare pentru un kebab. Acesta a împărtășit incidentul pe o pagină de Facebook dedicată turismului din Turcia, avertizându-i pe ceilalți vizitatori despre potențialele capcane turistice.

Turistul, aflat la prima sa vizită în Istanbul, a relatat că, împreună cu prietena sa, a plătit aproximativ 55 de euro (1900 de lire turcești) pentru două kebaburi, descriind experiența ca fiind „hoție pe față”. „

Fraților, am mâncat împreună cu prietena mea în Bazar câte un kebab (muuult sub așteptări) și am plătit 1900 de lire. Hoție pe față… Sper să ajute pe cineva pățania mea,” a scris el pe Facebook. Nota de plată nu a fost emisă pe un bon fiscal, ci pe o simplă hârtie scrisă de mână.

Problemele nu s-au oprit aici. Într-un comentariu la aceeași postare, turistul a menționat că a fost suprataxat și pentru o cursă cu Uber. „M-au furat chiar și la Uber. La sfârșitul cursei mi-au cerut și cash, fiindcă a fost foarte aglomerat traficul,” a adăugat el, citat de Adevărul.

„Am plătit peste 12.000 de lire turcești pentru câteva aperitive, șase creveți, o doradă și o sticlă mică de vin”

Postarea a generat un val de reacții din partea altor internauți, unii dintre ei amuzându-se de întâmplare, în timp ce alții au relatat experiențe similare.

Un alt turist a povestit că a fost suprataxat la un restaurant de sub Podul Galata, unde a plătit peste 12.000 de lire turcești pentru câteva aperitive, șase creveți, o doradă și o sticlă mică de vin.

„Ne-a adus meniul, ne-a «aburit» că vin să arate peștele, dar ne-au luat și meniurile în același timp. Ulterior am mâncat foarte bine în restaurante curate cu 500 – 600 de lire,” a relatat acesta, adăugând că, după ce a mâncat acolo, s-a ales și cu o enterocolită.

Vigilență pentru turiștii din Istanbul

Aceste incidente nu sunt izolate, mulți turiști plângându-se de prețurile exagerate și de practicile înșelătoare întâlnite în unele locații populare din Istanbul.

Autoritățile locale și platformele de turism recomandă turiștilor să fie vigilenți, să verifice de două ori prețurile și să solicite întotdeauna bonuri fiscale, pentru a evita astfel de situații neplăcute.

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și