Câți lei a dat un bucureștean pentru un pahar cu bere, pe o plajă din MAMAIA. A crezut că este o eroare
Românii au luat cu asalt litoralul Mării Negre, profitând de zilele libere primite în minivacanța de Sfânta Maria. Astfel, staățiunile au fost extrem de aglomerate, cu peste 100.000 de turiști veniți să se bucure de plajă, apă și distracția pe care ți-o oferă viața de noapte din stațiuni.
Un bucureștean a crezut că este o eroare când i s-a spus cât costă un pahar cu bere pe o plajă din Mamaia.
Cât costă o bere la pahar în Mamaia
Unitățile de cazare au început să „ajusteze” prețurile pentru perioada de înainte și după minivacanța de Sf. Maria. Dar, nu numai hotelieri profită de afluența de turiști, ci și proprietarii barurilor și teraselor.
Prețurile au luat-o razna, confirmă turiștii care s-au întors de pe litoral.
Unul dintre ei, un bucureștean, spune că s-a lămurit ce înseamnă „bișnița”. Berea la pahar costă 15 lei pe plajă în Mamaia, iar un frappe, 30 de lei.
Pentru două frappe-uri, plus o bere, el a plătit 75 de lei, iar la această sumă trebuie să adăugăm și șezlongul – 50 de lei.
Astfel, câteva ore de plajă, dimineața, l-au costat 125 de lei, fără să mai punem la socoteală și alte cheltuieli pe care, fără doar și poate, a fost nevoit să le facă.
Unde fug turiștii
Scumpirile exagerate și aglomerația din stațiunea Mamaia i-a determinat pe turiști să caute, în această vară, destinații mai accesibile pentru buzunarele lor. Iar stațiunea Eforie Nord a devenit un adevărat „magnet” pentru cei care n-au vrut să arunce cu banii pe fereastră.
De exemplu, la o terasă de tip „împinge tava” în Eforie Nord, prețurile au fost mai mult decât decente în plin sezon estival și chiar mai mici decât în Capitală.
Astfel, o ciorbă de burtă a costat 20 lei, 19 lei pentru una de văcuță, iar cea mai ieftină a fost ciorba de legume, 14 lei. Un mic – 5 lei, o porție de hamsii – 10 lei, un piept de pui – 12 lei/100g.
CITEȘTE ȘI:
În Mamaia, și la autoservire e scump! Cât costă o porție de hamsii și o bucată de mămăligă