Prețurile sunt în permanentă creștere în toate sectoarele economice ale României. Zona HoReCa nu a fost nici ea ocolită. Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa la un restaurant.
De exemplu, la un celebru restaurant din zona „Butoaie”, un șnițel vienez costă 89 de lei, iar porție de cartofi pai ajunge la 14 lei. În total, dacă vreți să mâncați acest fel „clasic” trebuie să achitați la final 101 lei.
La același restaurant, o supă costă 79 de lei.
Dacă o persoană vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la „împinge tava” aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei.
„Cred că românii trebuie informați că există și terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei și o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt prețuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanță.”, a declarat un patron de terasă din Mamaia pentru ziarul Replica.
„Înainte de pandemie aveam prețurile cu 2-3 lei mai mici. Atunci era plin de lume, acum dacă am două mese pe terasă e bine. Sunt zile în care angajații stau degeaba și nu au ce face pentru că nu vine nimeni”, a spus un alt proprietar de terasă din Mamaia.