Destinația anului 2023. Județul cu cele mai mari șanse de CÂȘTIG. Are nominalizări la toate cele nouă categorii ale concursului

Destinația anului 2023. Județul cu cele mai mari șanse de CÂȘTIG. Are nominalizări la toate cele nouă categorii ale concursului
Cetatea Brașovului / Sursa foto: Facebook - Allen Coliban
Publicat: 02/04/2023, 14:40

Nouă premii pentru tot atâtea categorii vor fi acordate anul acesta în cadrul competiției Destinația Anului, cel mai amplu proiect de promovare turistică derulat în România. 

„În Sezonul 2023 vom acorda premii în nouă categorii distincte, în care vom premia cele mai apreciate Localități, Regiuni și Operatori turistici din România”, spun inițiatorii proiectului.

Competiţia se desfășoară la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.

Singurul județ din România care are nominalizări la toate cele nouă categorii ale concursului

Mihai Bârsan, expert în marketing și dezvoltator al competiției „Destinația anului”, spune că  singurul județ din țară care are nominalizări la toate cele 9 categorii este Brașov.

La categoria „Orașe care inspiră” este chiar Brașovul, cunoscut pentru istoria și frumusețea sa de mulți turiști. Țara Făgărașului este înscrisă la secțiunea Tărâmuri cu istorie și tradiție, iar la Comori naturale apare Geoparcul Carpaterra.

Vama Buzăului este nominalizată la Stațiuni turistice și Dino Parc Râșnov la Parcuri de distracție și aventură.

Castelul Bran apare la secțiunea Atracții cultural-educative, iar la Resort avem Teleferic Grand Hotel. La secțiunea Boutique este nominalizat Royal Boutique Hotel din Poiana Brașov, iar la Destinații gastronomice avem Maridor din Tohanu Nou, scrie Adevărul.

Probabil cea mai interesantă și mai puțin cunoscută destinație din județul Brașov este Geoparcul Carpaterra. Aici intră coloanele de bazalt, Lacul de Smarald și Vulcanul stins de la Racoș, toate extrem de spectaculoase, precum și Stejarul din Mercheașa, un bătrân gorun, cu vârsta de peste 900 de ani.

Votul se încheie pe 7 aprilie

Votul e deschis până în 7 aprilie, urmând ca apoi să aibă loc etapa de jurizare. Juriul va fi format din bloggeri, influenceri, jurnaliști și specialiști din domeniul turismului selectați de organizator.

Potrivit regulamentului competiţiei, persoană trebuie să voteze la cel puţin trei categorii, apoi trebuie să apese pe butonul „Trimite votul”, iar ulterior să acceseze e-mailul transmis de organizatori pentru a confirma alegerile făcute.

Competiţia se desfășoară la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.

Palatul Culturii din Iași va fi scena pe vor fi anunțate destinațiile turistice câștigătoare în fiecare categorie în cadrul Galei Destinația Anului 2023, prin susținerea Primăriei Municipiului Iași ca Gazdă și Partener Principal. Toate cele nouă destinații câștigătoare în categoria lor vor fi prezentate în cadrul emisiunii “Destinația Anului” pe PrimaTV, începând cu Iunie 2023.

Peste 100.000 de voturi în prima săptămână

În prima săptămână de votare pentru competiția „Destinația Anului 2023 în România”, peste 100.000 de voturi au fost exprimate pentru destinațiile înscrise în concurs. Situația este una extrem de strânsă, cu bătălii intense pentru primele poziții și cu posibilitatea ca oricare dintre destinațiile înscrise să revendice un loc pe podium.

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului. 60 dintre acestea, finalistele, se luptă în nouă categorii, conform inițiatorilor proiectului.

Cea mai disputată categorie este „Atracții Cultural-Educative”. Competiția este una extrem de strânsă în acest moment, cu o diferență de mai puțin de 100 de voturi între deținătoarele primelor trei locuri din clasament: Palatul Culturii Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Corvinilor. Celelalte destinații participante în categorie sunt: Castelul Bran sau Muzeul ASTRA, Live Music Summer Camp Brezoi, Muzeul Maramureșului, Cetatea Oradea sau Museum of Romanian Records.

În categoria „Orașe care inspiră”, bătălia pentru locul 1 se dă între finalistele de anul trecut, Iași și Brașov, însă Oradea, Constanța, Timișoara sau Râmnicu Vâlcea câștigă și ele tot mai mult teren.

În categoria „Comori naturale”, Ținutul Zimbrului, județul Neamț, Țara Dornelor și Țara Hațegului ocupa deocamdată primele trei locuri. Urmează destinații precum Colinele Transilvaniei, Pădurea Craiului, Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Eco Maramureș sau Băile Tuşnad şi Imprejurimile.

În categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina conduce momentan în clasament, dar bătălia este strânsă cu Tărâmul Sfinților Botoșani și cu Țara Făgărașului.

În categoria „Stațiuni turistice”, bătălia pentru primul loc se dă pentru moment între Călimănești și Mamaia, urmate de Rodna, Polovragi, Ocnele Mari, Vama Buzaului și Săcuieu.

În categoria „Parcuri de distracție și aventură”, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania și Zaga Zaga se luptă pentru primul loc în categorie, iar Paradis Land Neptun sau Brizo pot prinde un loc pe podium dacă își mobilizează susținătorii.

Competiția este foarte strânsă și la categoria “Resort-uri”, poza momentului arată Green Village Resort, Teleferic Grand Hotel și Dana Resort ocupând primele trei poziții, urmate îndeaproape de Bacolux Koralio și Alma Health & Spa Retreat.

În categoria „Boutique”, Conacul Archia, Casa de sub munte se află în fruntea clasamentului dar având un avans fragil față de Conacul lui Maldar, Atra Doftana și Pleiada Boutique Hotel, Hadar Chalet, Akasha Wellness Retreat, Castle Hotel Daniel și Royal Boutique Hotel.

La categoria „Experiențe Gastronomice”, Casa Terra și Valea Verde Retreat se luptă pentru primul loc, urmate îndeaproape de Punct gastronomic local Bilbor, Gastro Local Mihaela Bulboaca, Maridor, Restaurant Kibuț, Gastro Local Delia Gal și Gastro Local Alina Tonie.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar