România ascunde o multitudine de „comori”, iar una dintre acestea se află în Munții Apuseni. Este vorba despre o stațiune montană supranumită „Perla României”, unde turiștii vin să beneficieze de efectele terapeutice ale izvoarelor. De altfel, în această stațiune are loc un fenomen rar – iarna are loc o inversiune de temperatură, așa că zona nu este traversată de un ger năprasnic.
În Munții Apuseni există o stațiune supranumită și „Perla României”. Este vorba despre o stațiune montană unde turiștii vin să beneficieze de efectele terapeutice ale izvoarelor. Tot în această stațiune are loc un fenomen rar. În timpul iernii apare fenomenul de inversiune de temperatură. Cu alte cuvinte, stațiunea nu este traversată de un ger năprasnic, aspect care favorizează existența liliacului sălbatic și a castanului comestibil.
Este vorba despre stațiunea Moneasa, alias „Perla Apusenilor”, regăsită în județul Arad. Este o stațiune balneoclimaterică situată la poalele Munților Codru-Moma, iar turiștii vin aici pentru a beneficia de efectele terapeutice ale izvoarelor. De altfel, este considerată și un „colț de Rai”, având o concentrație ridicată de ozon.
Vezi și Stațiunea din România supranumită „mica Roma”. De ce este asemuită cu capitala Italiei
Stațiunea Moneasa din județul Arad se află printre preferatele turiștilor. Apa termală a izvoarelor este utilizată, îndeosebi, pentru băile cu rol kinetoterapeutic. În principiu, temperatura apei atinge aproape 30 de grade Celsius. Stațiunea este funcțională pe tot parcursul anului, iar turiștii vin să își amelioreze diverse afecțiuni. Printre acestea se numără cele legate de sistemul nervos.
De asemenea, turiștii pot participa la diverse activități de agrement, iar cei care doresc să descopere natura pot merge în drumeții. Turiștii pot urma diverse trasee montane, iar vara pot opta pentru o plimbare cu hidrobiciclta pe lac. În apropiere există și pârtii de ski și săniuș.
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)