Mulți turiști care visau să petreacă Revelionul la munte în acest an își anulează rezervările pe ultima sută de metri. Hotelierii sunt disperați pentru că planurile le-au fost date peste cap de vremea caldă.
Gradul de ocupare a hotelurile este de 40% în prezent, un procent mult mai scăzut față de alți ani. Turiștii își anulează rezervările cu doar câteva zile înainte de noaptea dintre ani pentru că nu este pic de zăpadă și nici nu poate fi vorba de practicarea sporturilor de iarnă.
„60-70% din rezervările de sărbători s-au anulat pentru faptul că nu avem zăpadă”, a afirmat Sorin Coman, manager Boutique Hotel Denisa, Poiana Brașov.
Cei care au programe artistice și dotări spa nu duc, însă lipsă de clienți.
„Avem spa, avem saună uscată, saună umedă, avem spațiu de copii interior, spațiu exterior pentru copii. Avem ping-pong, biliard, darț și să nu uităm de piscină și bowling”, afirmă Gabriel Roșca, manager hotel, citat de Observator.
În restaurantele de la munte, meniul este deja stabilit, iar bucătarii sunt în febra pregătirilor.
„Avem obrăjorii de vită, cu sos de ceapă caramelizat, după care avem rața la cuptor. Mai departe avem specialitățile casei care sunt borcanul bunicii și pomana porcului. Carne în untură la garniță, care este făcută din piept de porc, spată și cârnat afumat”, spune Vasile Lupoi, chef bucătar Șura Dacilor.
Chiar dacă sunt mai puţin clienţi, prețurile tot au crescut.
„Pachete între 7.000 de lei și 9.500 de lei, avem 4 nopți de cazare cu 9 nouă mese incluse”, a spus Gabriel Roșca, manager hotel.
„Prețurile încep de la 1.800 de euro de familie, sejur de 4 nopți, cu masa festivă de Revelion, cu demipensiune”, afirmă și Sorin Coman, manager Boutique Hotel Denisa, Poiana Brașov.
Tarifele sunt comparabile cu cele din Austria. Pe site-ul unei agenții de turism, ofertele de Revelion în Alpii austrieci pornesc de la 24 de euro de persoană, cazarea pe noapte, și pot ajunge până la 300 de euro, conform sursei citate.