Rezervația UNICĂ în Europa care se află în România. Este situată într-un peisaj de vis, în apropiere de un castel din Transilvania
În România se „ascunde” o rezervație unică în Europa. Turiștii au avut ocazia, în acest sfârșit de săptămână, să se bucure de prima ediţie a Festivalului Bujorului de stepă, care a avut loc în curtea Castelului Calendar.
În inima Transilvaniei, la intersecția dintre natură și cultură, se ascunde o comoară naturală de o frumusețe unică – Rezervația Botanică de Bujori de Stepă din Mureș. Situată în județul Mureș, această rezervație încântătoare este un sanctuar al biodiversității, oferind o privire rară în habitatul natural al bujorilor de stepă, o specie rară și protejată.
Turiştii s-au delectat cu faimoasele preparate tradiţionale şi s-au bucurat de atelierele meşteşugarilor artizanali sau de tururi ghidate ale castelului. Iar seara oamenii au vizitat rezervaţia de bujori, unică în Europa, unde şi-au făcut poze cu frumoasele flori, scrie Observator News.
„Festivalul aduce o sinergie de a celor două obiective cărora le-am alăturat alte elemente de identitate ce constă în gastronomie, producători, meşteri populari şi artizan”, a spus Florin Moldovan, organizator al festivalului.
„Toate tablourile noastre sunt pictate pe coji de ouă, inclusiv acesta care reprezintă o parte din frumuseţea lanului de bujori”, a spus unul dintre meșterii prezenți la festival.
Turiştii ajunşi la festival au vizitat şi faimosul Castel Ugron
Turiştii ajunşi la festival au vizitat şi faimosul Castel Ugron. Castelul din Zau de Câmpie a fost construit după principiile unui calendar. Are 365 de ferestre, câte zile sunt într-un an, 4 turnuri, la fel ca numărul de anotimpuri, 52 de camere, câte sunt săptămânile, 7 terase câte zile sunt într-o săptămână şi 12 holuri, câte sunt lunile anului.
În cursul serii, participanţii au avut ocazia să se fotografieze cu faimoşii bujori de stepă care au înflorit anul acesta mai repede. Rezervația botanică de la Zau de Câmpie este unică în Europa și este situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat, adică la peste 450 de metri.