Stațiunea balneoclimaterică din România în care turiștii vin să beneficieze de calitatea apelor minerale. Este supranumită „Perla Carpaților”

Publicat: 28 08. 2024, 09:57
România ascunde adevărate „comori” naturale / sursă foto: Envato

România are o multitudine de „comori” ascunse, iar printre acestea se află și „Perla Carpaților”. Stațiunea balneoclimaterică îi atrage, anual, pe turiști, aceștia facilitând de calitatea apelor minerale. Se regăsește la o altitudine de 900 de metri față de nivelul mării și se află în județul Harghita.

O mulțime de turiști vin, anual, în zonele montane pentru a se relaxa. Țara noastră are adevărate „comori” naturale, iar o vacanță pe meleagurile românești poate fi o adevărată incursiune în istorie. De data aceasta vă aducem în atenție o stațiune balneoclimaterică din România în care turiștii vin să beneficieze de calitatea apelor minerale. Această stațiune este supranumită „Perla Carpaților” și se află în județul Harghita.

Vezi și Orașul din Transilvania în care oamenii vin să trăiască „visul american”. Se află la 5 ore de București, iar chiriile sunt accesibile

Borsec, stațiunea supranumită „Perla Carpaților”

Este vorba despre stațiunea Borsec din județul Harghita. În anul 1953, aceasta a devenit stațiune balneoclimaterică, fiind o zonă din Transilvania tranzitată de mulți turiști. Stațiunea se află la o altitudine de 900 de metri față de nivelul mării și oferă un adevărat spectacol vizual.

Turiștii pot regăsi în stațiune una dintre cele mai mari baze SPA din regiune. Mulți turiști vin aici pentru a facilita de apele minerale ale izvoarelor, pentru tratarea anumitor afecțiuni. De altfel, turiștii pot beneficia de tratamente care revitalizează corpul. În zonă se regăsesc o multitudine de izvoare, printre acestea numărâdu-se Izvorul Pierre Curie, Izvorul nr. 3 Boldizsar sau Izvorul nr. 10 Kossuth.

Stațiunea poate fi vizitată și în timpul iernii, turiștii având posibilitatea de a accesa cele trei pârtii de schi. Desigur, pe timpul verii, o atracție reprezintă pista de bob de vară, care are 1,5 kilometri lungime și cu o durată de parcurgere între 6-9 minute. De altfel, există o multitudine de obiective turistice în zona Rezervației Naturale Scaunul Rotund. Printre acestea se numără Peștera de Gheață, Grota Urșilor, Cetatea Bufnițelor sau Poiana Zânelor.

Vezi și Stațiunea climatică din România unde găsești cazare de la 160 lei/noapte. Turiștii pot inspira un aer pur

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)