Stațiunea de basm din România inclusă în Patrimoniul UNESCO. Este la 330 de kilometri de București
V-ați gândit vreodată care poate fi stațiunea de basm din România inclusă în Patrimoniul UNESCO? Este vorba despre o zonă din inima Ardealului îndrăgită atât de români, cât și de turiștii străini. De altfel, locația este încărcată cu istorie, iar arhitectura clădirilor este unică.
România oferă peisaje spectaculoase, dar și obiective turistice încărcate cu istorie. De data aceasta este vorba despre stațiunea de basm din România inclusă în Patrimoniul UNESCO, care se află la o distanță de 330 de kilometri de București. Împrejurimile oferă un tablou natural de vis, iar turiștii se înghesuie să capteze cele mai frumoase fotografii.
Este vorba despre satul Biertan, o așezare săsească din Transilvania care are o frumusețe aparte. Mii de turiști vin, anual, să viziteze această zonă și, de altfel, să se bucure de spectacolul vizual. Ghiertan – în grai local – se afllă în județul Sibiu și este un sat înconjurat de dealuri.
Vezi și Stațiunea din România supranumită „mica Roma”. De ce este asemuită cu capitala Italiei
Biertan, locul de basm din România care este inclus în Patrimoniul UNESCO
Cetatea fortificată din Biertan atrage mii de turiști, iar locul și-a păstrat farmecul de demult. De altfel, pe lângă obiectivele turistice care pot fi vizitate de turiști, aceștia pot afla și legenda referitoare la „închisoarea îndrăgostiților”. Turiștii pot observa Turnul Primăriei, situat în vestul bisericii de la Biertan. În partea estică se află Bastionul Închisoarii și se spune că, acolo, erau închise persoanele care voiau să divorțeze. Stăteau timp de o săptămână, având doar strictul necesar – o masă, un pat, o farfurie, o lingură și o furculiță. Era o modalitate prin care să îi împiedice pe soți să se separe.